Szembesítés

2024.03.25. 11:08

Szentkirályi Alexandra: Karácsony a villamosokról is kamuzott (videó)

Karácsony Gergely öt évvel ezelőtti ígérete ellenére nem épült meg a pesti fonódó villamoshálózat, vagyis a főpolgármester „kamuzott” – jelentette ki a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebookon hétfőn közzétett videónyilatkozatában, írja az MTI.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra Kamuméter elnevezéssel indított videósorozatot, amelyben szembesíti a főpolgármestert öt évvel ezelőtt tett ígéreteivel.

A kormánypárti jelölt felidézte:

Karácsony Gergely 2019-ben azt ígérte, hogy összeköttetést hoz létre a 14-es és a 47-es, 49-es villamosok között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A Váci út és a Lehel tér kereszteződéséből bejelentkezve azt mondta: itt kellene lennie annak a villamos sínnek, ami összeköti a Lehel teret a Deák térrel, közvetlen kapcsolatot teremtve Újpest és Újbuda között. „Ez nagyjából két és fél kilométer sín, aminek se híre, se hamva” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra, megállapítva: „ez az öt évvel ezelőtti ígéret tehát kamu”.

Jelezte, hogy már az ellenzéki sajtó is elkönyvelte, hogy egyetlen kilométer metró vagy villamosvonal építése nélkül ér véget Karácsony Gergely önkormányzati ciklusa.

A pesti fonódó továbbra is egy álom, a főpolgármester munkája pedig rémálom. Változást Budapesten!

– fogalmazott a videónyilatkozatban Szentkirályi Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában