Szponzorált tartalom

2021.01.19. 10:34

Mi az, aminek el kell férnie egy jó pénztárcában?

A pénztárca, attól függetlenül, hogy férfi vagy női modell, az egyik legfontosabb kiegészítő az öltözködésünkben. Funkcionális darab, így a pénz mellett más tárgyak tárolására is alkalmasnak kell lennie. Összeszedtünk négy dolgot, aminek el kell férnie a pénztárcádban.

Forrás: freepik

1. Pénz

A pénztárca elsődleges feladata a nevéből is kiderül: megfelelő tárolóhelyet kell biztosítania a nálunk lévő pénznek. Ilyenkor természetesen a papírpénzre, illetve az apróra, az érmékre is gondolunk, mindkettőnek helyet kell találni a tárcában. Ami a papírpénzt illeti, szerencsés, ha olyan tárcát választunk, amelyben összehajtás nélkül is elhelyezhetjük a bankókat. A nagyobb női tárcák általában ilyenek, míg a férfi modellek esetében az a megszokott, ha a papírpénzt egészben tesszük a tárca tárolójába, majd kettéhajtjuk azt, így fér el egy nadrágzsebben. Ha kicsi a papírpénznek kijelölt hely, gyűrődhetnek, ennél fogva szakadhatnak a bankjegyek, ezt mindenképpen jó megelőzni. Az apró esetében arra kell figyelni, hogy nehezek a pénzérmék, azaz olyan helyre kell tenni azokat, ahonnan nem zuhannak ki az első kinyitásnál. Sokszor oldják meg ezt a problémát patentos, cipzáras rekeszekkel, ezek nagyon előnyösek a használat során.

2. Iratok

Sokan hordják a pénzük mellett a személyes irataikat. Ez abban az esetben jó, ha tudunk rájuk vigyázni, mert így minden értékünk egy helyen lesz, azaz egyetlen dologra kell odafigyelni. Érdemes tehát olyan tárcát választani, ahol kialakították az iratoknak szükséges vékony helyeket. Mi kerülhet ide? A személyi igazolvány, a lakcímkártya, a jogosítvány, esetleg a TAJ kártya és az adóigazolvány. Nem feltétlenül kell ezek közül mindent mindig magunknál tartani, különösen akkor nem, ha hajlamosak vagyunk irataink, fontos dolgaink elveszítésére. Az azonban nem árt, ha ezeknek megvan a helye. A jó pénztárcában elfér minden – éppen ilyeneket találni a CCC kínálatában. A webáruházuk hatalmas választékot nyújt, ahol elérhető áron szerethetők be minőségi modellek.

3. Bankkártyák, kedvezménykártyák

A bankkártyás fizetés egyre elterjedtebb szerte a világon, így nem kérdés, hogy a valós pénz mellett a virtuálisnak is helyet kell találni a tárcában. Ez általában egy, szerencsésebb esetben két vagy három bankkártya formájában történhet. Mivel ezek a méreteiket tekintve megegyeznek a személyi igazolvánnyal, abban az oszlopban találhatunk nekik biztos helyet, ahol az iratainkat tartjuk. A kedvezménykártyák általában ugyanezt a méretezést követik, és mivel szinte minden üzletben adnak ilyet a törzsvásárlóknak, hamar megtelhet ezekkel a tárca. Nem szükséges mindet magunknál hordani, de amikor elindulunk az adott üzletbe, jó, ha van hová elrakni az ott kedvezményre feljogosító eszközt.

4. Személyes tárgy

Lehet, hogy kicsit szentimentálisnak tűnik, de szerintünk a pénztárcában mindig helyet kell kapnia egy személyes tárgynak is. Ez lehet akár egy családi fotó, egy régi levél, egy apró emléktárgy egy nyaralásról – bármi, ami élővé, személyessé teszi a kiegészítőt. Remek érzés, amikor a pénz vagy a különböző kártyák közötti keresgélés során a kezünkbe akad ez a szívünknek kedves tárgy, hiszen képes egyetlen ilyen apró mozzanat felvidítani az egész napunkat. Ahhoz, hogy a pénztárca ne csak egy személytelen kiegészítő legyen, ehhez hasonló apró trükkökkel tudjuk felértékelni azt a hasznos funkcióinak kihasználása mellett.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában