Hirdetés

2023.09.20. 10:58

Pénzügyi és számviteli álláslehetőségek Szekszárdon

A pénzügyi és számviteli álláslehetőségek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a szekszárdi álláskeresők körében.

Heol.hu

Forrás: SzekszardAllas.hu

Jó hír, hogy ezek a pozíciók továbbra is visszatérői szereplői az egyes állásoldalak kínálatának. Így van ez a SzekszardAllas.hu esetében is, amely portálon ugyancsak időről időre fel szoktak bukkanni új elérhető szekszárdi lehetőségek a pénzügy, számvitel, kontrolling álláskategória alatt. Íme néhány példa az itt megjelenő hirdetésekre!

Könyvelő

Könyvelői álláslehetőség már több alkalommal is előfordult a SzekszardAllas.hu felületén. Egy ilyen pozíció kapcsán az alapvető feladatokat természetesen a tipikus könyvelői tevékenységek jelentik, beleértve például a számlák és bizonylatok rögzítését, a hatóságok felé történő adatszolgáltatást, a havi és éves zárásokban való tevékeny részvételt, az éves beszámoló elkészítését, a bevallások összeállítását, továbbá a cég vezetőjével és a társosztályokkal való kapcsolattartást.

Ezen feladatok ellátásához pedig jellemzően mérlegképes könyvelői képesítésre és a számviteli jogszabályok naprakész ismeretére van szükség. Emellett az elvárások listájának gyakran képezi részét a szakmai tapasztalatra, a számítógépes ismeretekre (pl. MS Office, SAP stb.), illetve az idegennyelv-tudásra vonatkozó követelmények is.

Pénzügyi és számviteli ügyintéző

Pénzügyi és számviteli ügyintézői pozíció megjelenésére szintén volt már példa a SzekszardAllas.hu kínálatában. Ezen munkalehetőségek esetében az ellátandó feladatok között általában olyan tevékenységek szerepelnek, mint például a számlázás, a házipénztár vezetése, a pénzügyi dokumentáció kezelése, a pénzügyi és befektetési döntések előkészítésében való szerepvállalás, kimutatások készítése, továbbá a napi finanszírozási teendők (pl. utalások) lebonyolítása.

A pozíció betöltéséhez általában legalább középfokú szakirányú végzettségre van szükség, de olykor a felsőfokú képesítés is megkövetelt, vagy legalábbis előnyt jelent. Ezenkívül a néhány éves releváns szakmai tapasztalat, az MS Office programok magabiztos ismerete, a vállalatirányítási rendszerek használatában való jártasság, továbbá a nyelvtudás szintén szerepelhet az elvárások listájában.

Bérszámfejtő és TB ügyintéző

Végezetül a bérszámfejtő és TB ügyintézői munkakörről sem feledkezhetünk meg, amely lehetőség ugyancsak képezte már részét a szekszárdi állásportál ajánlatainak. A munkakör alapvető feladatkörét jellemzően a teljeskörű bérszámfejtés és TB ügyintézés, a foglalkoztatottak be- és kijelentése, a bevallások elkészítése és benyújtása, a hatóságok felé történő adatszolgáltatás, a bérekkel kapcsolatos ügyintézés és dokumentáció, valamint egyéb munkaügyi feladatok jelentik.

A feltételek között rendszerint alapvető elvárásként tekintenek a munkáltatók a szakirányú bér- és TB ügyintézői végzettség meglétére, illetve a TB és adójogszabályok naprakész ismeretére. Ezenkívül elvárás lehet még a területen szerzett releváns szakmai tapasztalat, az MS Office programok felhasználói szintű ismerete, továbbá a nyelvtudás is (főként angol/német). A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a pontosság, a precizitás, a terhelhetőség és a rugalmasság bír kiemelt fontossággal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában