Hirdetés

2023.12.12. 08:56

Módszerek, amelyek kiemelhetnek egy álláshirdetést

Az álláshirdetések sokszor elvesznek az online tér sűrűjében, és korántsem szólítanak meg annyi álláskeresőt, mint arra a munkaadók előzetesen számítottak. Pedig akadnak bőven módszerek arra, hogy miként lehet kiemelni egy-egy hirdetést a tömegből és több jelentkezőt bevonzani. A következőkben erre hozunk néhány példát!

Forrás: Freepik.com

Kreatív és vonzó cím

Az álláshirdetés címe az első dolog, amivel az álláskeresők találkoznak. Éppen ezért körültekintően kell eljárni annak megválasztásakor. Érdemes olyan címet választani, ami vonzó és figyelemfelkeltő, ugyanakkor egyúttal tükrözi a pozíció egyediségét vagy előnyeit. Emellett a címen keresztül akár utalni is lehet az elvárt tapasztalati szintre (pl. junior, medior, senior stb.), a munkaidőre, illetve az egyedi fejlődési lehetőségekre. Ezek egyszerű eszközök, ugyanakkor alkalmasak arra, hogy érdeklődést váltsanak ki az álláskeresőkből.

Az állásportálok kiemelési lehetőségei

Egyes állásportálokon van lehetőség különböző kiemelési lehetőségekkel élni, ami jelentősen kiszélesítheti a megszólított álláskeresők számát. Az IT-Nav Hungary Kft. (itnav.hu) köreibe tartozó 200 regionális állásportálon (pl. KaposvarAllas.hu, EgerAllas.hu, PecsAllas.hu stb.) például elérhetőek enterprise és business hirdetési csomagok, amelyek kiemelt webes megjelenést biztosítanak az adott álláshirdetés számára.

Az pedig még egy további plusz, hogy a csomagok között elérhetőek megyei és országos ajánlatok is, s ezek révén a megjelenést egyszerre több allas.hu-s weboldalra is ki lehet terjeszteni. Érdemes tehát megfontolni az ilyen lehetőségeket, az elérés ugyanis egy kiemelten fontos szempont az adott álláshirdetés hatékonyságát és sikerességét tekintve.

Vállalati kultúra bemutatása

Egy álláshirdetés sokszor kedvezőbb hatást tud kelteni, ha még a feladatok és a követelmények részletezése előtt bemutatásra kerül az adott cég és annak tevékenységi köre, továbbá a vállalati kultúrája. Ez ugyanis egyfajta bizalmat kelthet az álláskeresőben, valamint fokozhatja az érdeklődését, ha ebben a leírásban olyan elemeket talál, amik egyeznek az ideális munkahelyről alkotott elképzeléseivel.

Részletes leírás

A részletes leírás szintén egy elengedhetetlen eleme a vonzó álláshirdetésnek. Mind a feladatok, mind az elvárások, mind pedig a kínált kedvező feltételek tekintetében érdemes egy átfogó összegzést adni, hisz így a pályázónak nem lesznek kételyei azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is jelentkezik, és hogy illeszkedne-e hozzá az adott munkakör.

Releváns kulcsszavak használata

Mindemellett pedig néhány technikai jellegű megoldás is segíthet az álláshirdetés kiemelésében, elérésének növelésében. Ezen megoldások egyike például a munkakörhöz tartozó legfontosabb kulcsszavak akár többszöri használata is, ami optimalizálhatja az álláshirdetés megjelenését a keresőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában