oktatás

2021.05.25. 13:00

Remekül teljesítettek az Egerben tanulók is

Első helyen Bátor Szilvia csapata végzett az Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv elnevezésű, az egész ország diákjai számára meghirdetett vetélkedő megyei fordulójában, a diákok a gyöngyösi Vak Bottyán Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum tanulói.

Sz. M. L.

A második helyezésnek pedig az egri Neumann János Gimnázium 9 K. osztályos tanulói örülhettek.

– A verseny legfőbb célja a magyar nyelv ­népszerűsítése, az anyanyelvünk ápolása a középiskolások körében. A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumot, illetve a megyeszékhelyet képviselve egy csapat indult a vetélkedő megyei megméretésén – közölte a Heollal az oktatási intézmény vezetése. – A csapat tagjai a 9 K. osztály tanulói voltak. Cseh Alexandra Ágnes, Math Bence, Molnár Eszter és Szabó Lili Hanna a dobogó legfelső fokáról néhány ponttal lemaradva a megyei második helyezést érték el. Bár az országos versenyről ily módon lemaradtunk – tették hozzá – azért a feladatok megoldása során sok-sok örömteli pillanatban volt részünk. Annál is inkább, mivel olyan nyelvi jelenségeket kutathattunk, amelyek a középfokú tanulmányok során nem képezik a magyar nyelvtan órák tananyagának részét – tették hozzá.

Azt is megtudtuk továbbá, hogy ebben a tanévben a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége Wacha Imre nyelvész emlékére rendezte meg a vetélkedőt. A középfokú tanintézmény szakemberei kiemelték, hogy nagy örömmel vettek részt a Wacha Imre tiszteletére rendezett versengésben, hiszen a tanulóikat számos alkalommal zsűrizte korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!