történelem

2021.10.15. 17:00

Újabb könyv jelent meg a régmúlt Egerről

Bemutatták Tóth László egri képeslapgyűjtő legújabb kötetét, A régmúlt képei Eger történetéből című könyvet kedden késő délután a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

M. H.

– Tóth László nem azok közé tartozik, akik a fióknak gyűjtenek, hanem a képeslapokból, a fotókból, a tárgyi emlékekből egy kis válogatást időről időre könyv formájában közzé is tesz – fogalmazott a bemutatón Turay Zoltán könyvtáros. – Legújabb, a sorban a harmadik kiadványa nem egy klasszikus képeslapos könyv. Annál jóval több, hiszen ezúttal a képeken látható épületek, események hátteréről is bővebben ír. Urbán Márta érseki levéltáros kijelentette, joggal állíthatjuk, hogy hiánypótló munka eredményét vehetjük kézbe, hiszen Breznay Imre és Karczos Béla egri képeskönyve óta nem jelent meg olyan munka Egerről, amely ilyen széles képanyag mellett sokrétű ismeretanyagot is tartalmaz.

Tóth László a bemutatón elmondta, éveken át gyűjtötte a képeslapokat, s szavai szerint ez egy izgalmas hobbi, amely örömet okoz neki, s általa az egrieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!