Sport

2009.02.17. 21:41

Egri edzés az SBFC-vel

Aláírt szerződés még nincs, ma viszont már együtt edzett az SBFC 13 és az Egri FC 8 játékosa. Ferenczi Béla leendő tulajdonos az öltözőben röviden vázolta a helyzetet, ám a labdarúgókkal egyénileg is beszélget majd.

Bódi Csaba

Csakúgy, mint napközben, a fehér égi áldás a délután öt órakor kezdődött edzésen is szakadatlanul hullott. Az egri műfüves pálya zöldjét betakarta a lepel, ám ez nem akadályozta meg az utánpótlás csapatok tagjait abban, hogy a labdás gyakorlás után a sprint távokat is teljesítsék.

Az öltöző épület előtt közben gyülekeztek a felnőttek. Ferenczi Béla, a Salgótarján-Baglyasalja FC elnöke, az egykor Egerben is futballozott Oláh Béla, és a korábban az EFC-nél technikai vezetőként dolgozott Kocsis Zoltán a jövőről beszélgetett. A szertáros, „Kugi” a tarjáni érkezőket kalauzolta az öltözőbe, mely számukra még idegen környezetként hatott. Bármennyire is szorít az idő, bármennyire is közeleg a február 20-i átigazolási időszak vége, arra ma estig még nem került pont, hogy Ferenczi üzletrészt vásárolna az Egri Futball Clubot működtető gazdasági társaságban.

A nógrádi labdarúgókat ez a cseppet sem mellékes körülmény nem befolyásolta abban, hogy magukra húzzák SBFC-s tréning szerelésüket. Lázár Krisztián, Oláh Teofil, Galbács Sándor, Birincsik Dániel, Szűcs Ádám, Híves Balázs, Novák János, Németh Tibor, Sulcz Márió, Ajtai Dániel, Jefferson Alex, Evaristo és Baranyi Miklós lába alatt ropogott a hó, míg egri részről Áncsán Attila, Nagy József, Csohány Gábor, Szabó Márió, Baji Ádám, Gáspár Renátó, Kapás Krisztián és Bartuska József rótta a métereket. A Jeffersonhoz és Evaristóhoz hasonlóan brazil Valdomiro kisebb sérülés miatt a pálya széléről figyelte társait. Evaristo és Valdomiro egyébiránt a DVSC-hez érkezett és a hajdúságiak tesztelték a két 21 éven aluli dél-amerikait, akik kölcsönbe kerülhetnek az SBFC-hez.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] A brazil Jefferson (16-os nadrágban) és társai a műfüvön rótták a métereket. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Vagy az Egerhez? Igen, ez még nyitott kérdést jelentett, mint ahogy az edző személye is.
– Biztosat egyelőre nem tudok mondani. Nekem Ferenczi Béla szólt, hogy jöjjek, beszéljünk, én pedig eleget tettem a felkérésnek, ám megállapodás egyelőre nem született – közölte a tréning előtt Oláh Béla.

Baranyi Miklós személye azért hozott újdonságot, mert az ősszel még Pétervásárán futballozott egykori válogatott támadó Kis Károly helyére került (volna) a Salgótarján kispadjára, ahol Szabó Gézával együtt látta (volna) el a szakmai munka irányítását. A pillanatnyi helyzet szerint úgy tűnik, ha Oláh Béla igent mond, akkor ő lesz a vezetőedző, akinek Baranyi játékos-edzőként lehet a segítője. Ehhez azonban annyi szükséges, hogy a Ferenczi-féle elképzelésekre rábólintson a EFC többségi tulajdonosaként jegyzett önkormányzat.

Az idő azért is sürgető, mert vasárnap már Magyar Kupa mérkőzést játszana az egri egylet, ám hogy mely játékosokkal áll ki a találkozóra a gárda, az nem eldöntött tény. Csontos Róbert, Malik Bálint, Rácz Gergő (mind Novaj-Ostoros), Csontos Mihály, Székely Krisztián (mindkettő Egerszalók), Kasza Gábor (Mezőkövesd), Bánka Balázs (Nagyréde), Bajzát Attila (Csepel), Kaknics László, Makai Péter (mindkettő Besenyőtelek), Kovács Csaba (Heves), Reményi Roland (Sárisáp) és Lehóczky Zsolt (Bélapátfalva) távozása szinte biztosra vehető, míg Káposzta Péter, Hompoth Balázs, Domán Tamás, és Várkonyi Péter sorsa a napokban dől el. Az EFC jövője szintén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!