Sport

2009.04.20. 15:38

Mindent vittek a borsodi labdarúgók Hevesből

Befuccsoltak labdarúgó-csapataink az NB III-as Mátra-csoport 22. fordulójában. A papírforma alapján a Gyöngyösi AK-Ytong együttesétől vártunk többet, különösen reménykedtünk Takács Györgyékben az Egri FC szombati veresége tudatában.

Fesztbaum Béla

Nincs mit szépíteni, mindkét gárda hazai pályán kapott ki. További azonosság, hogy egyaránt borsodiaktól. Vigasztalhatnánk magunkat azzal, hogy a megyeszékhelyi gárda ellen diadalmaskodó Mezőkövesd játékosainak fele Heves megyei kötődésű, sőt, a győztes gólt az a Kasza Gábor szerezte, aki számos esetben Egert is megmentette korábban, de az élet most másról szól.
A helyzetkihasználás gyöngyösi és egri részről is tragikus, immár hetek óta ez olvasható az edzői nyilatkozatokból, amivel mi, a csapatok hívei, természetesen nem vígasztalódunk. Csak tovább csalódunk.

A megyei I. osztály 21. fordulójában a listavezető Heves már az első félidőben szétzilálta a büntetőt hibázó sereghajtót. A Nagyréde értékes győzelmet aratott Felsőtárkányban, veszteségük, hogy Szabó Szilárd súlyosan megsérült. Füzesabonyban rímelősen nyilatkozó edzők csapatai találkoztak. Irodalmi oldalról a szalóki Horváth Tamás volt ezúttal fondorlatosabb, eredmény tekintetében azonban Szabó András fiai már a pályán visszavágtak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Novák János (16) sérülés miatt kényszerrült cserére, de nélküle is győzhettek volna az egriek. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Mint előre vártuk, Pétervására sokat nyert azzal, hogy Lőrinciből rabolt három pontot, mert az ötödik helyre zárkózott. Az Andornaktálya először volt maradéktalanul boldog a tavasszal, a vesztes Verpelét együttese viszont nem először szégyenkezhet a játékos-edző meglátása szerint. Az FC Hatvan és a Besenyőtelek nem bírt egymással, noha bármelyik fél nyerhetett volna. A szerencse istenasszonya szombaton Bélapátfalván járt, de a novajiakra szemet sem vetett.

Amire visszapillantottunk

NB III. Mátra-csoport

Gyöngyös AK – Ózd 1–2

Egri FC – Mezőkövesd 0–1

Megyei I. osztály

Atkár – Heves 0–7

Felsőtárkány – Nagyréde 0–2

Füzesabony – Egerszalók 2–1

Lőrinci – Pétervására 1–2

Verpelét – Andornaktálya 0–3

FC Hatvan – Besenyőtelek 1–1

Bélapátfalva – Novaj-Ostoros 2–1

Gyöngyös AK – Ózd 1–2

Egri FC – Mezőkövesd 0–1

Megyei I. osztály

Atkár – Heves 0–7

Felsőtárkány – Nagyréde 0–2

Füzesabony – Egerszalók 2–1

Lőrinci – Pétervására 1–2

Verpelét – Andornaktálya 0–3

FC Hatvan – Besenyőtelek 1–1

Bélapátfalva – Novaj-Ostoros 2–1 Novák János (16) sérülés miatt kényszerrült cserére, de nélküle is győzhettek volna az egriek. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!