Sport

2009.06.17. 17:20

Kasza Gábor a Mátra-csoport gólkirálya

Az ősszel még az Egri FC színeiben szerepelt, s ott hat gólt szerzett Kasza Gábor lett az NB III. Mátra-csoportjának 2008/2009-es gólkirálya.

S. K.

A támadó télen igazolt a bajnok Mezőkövesd csapatához, ahol megduplázta ősszel lőtt góljai számát, s tizennyolc találattal lett a legeredményesebb góllövő. Kasza teljesítményének értékét növeli, hogy tavasszal kéztörés miatt több mérkőzést is kénytelen volt kihagyni.

A bentmaradását az utolsó fordulóban bebiztosító megyeszékhelyi gárda jelenlegi játékosai közül Novák János volt az első számú gólfelelős, ám tavasszal ő is csak három találatig jutott.
A Gyöngyösi AK-Ytong csapatának házi gólkirálya a tizenhárom alkalommal eredményes Molnár Balázs lett, aki negyedikként zárt a Mátra-csoport összesített góllövőlistáján.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kasza Gábor (elöl) a télen igazolt az Egri FC-től a mezőkövesdiekhez. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A góllövőlista élcsoportja
18 gólos: Kasza Gábor (Egri FC, Mezőkövesd)
17 gólos: Aranyosi Márk (Tura)
15 gólos: Dávid Zoltán (Mezőkövesd), Kovács Péter (Tiszaújváros)
13 gólos: Németh Gyula (Tiszafüred), Szabó Bence (Újpest II.), Bogdány Csaba (Mezőkövesd), Molnár Balázs (Gyöngyösi AK)
12 gólos: Frank Richárd (Újpest II.)
11 gólos: Német Tamás (Putnok), Oltyán Zsolt (Ózd), Less Krisztián (Tura), Füleki Csaba (Ózd)
10 gólos: Lázár Norbert (Putnok), Konyha Péter (Ózd), Balogh Balázs (Gyöngyös)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!