Sport

2012.02.10. 09:25

A mezőkövesdi Nyikes Csaba is az Egert erősíti tavasszal

A férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportja 14. fordulójában mindkét megyénkbeli csapatunk vendégként szerepel.

S. K.

– A télen szerződtetett irányítónk, Varga László épp'' a Nyíregyházától érkezett, az ő kiválásával egyértelműen gyengült a vasárnapi rivális – tekintett előre a hétvégi NB I/B-s bajnoki nyitányra Iványi Bálint, az Eger-Eszterházy SzSE vezetőedzője. – A mérkőzésen való szerepeltetéséről a két klub között zajlanak az egyeztetések, elképzelhető, hogy a nyitányon kénytelenek leszünk nélkülözni.

Örömteli viszont, hogy a Mezőkövesdi KC képviselőivel született megállapodás értelmében Nyikes Csaba fél évig kölcsönben nálunk szerepel, míg a Zele Dániel, Kiss Gergő, Kovács Péter trió alkalmanként kettős igazolással húzhat egri szerelést. Péter János hosszú időre kidőlt, Tamás Ádám és Mándi Norbert tavasszal kölcsönben szerepel. Idegenben eddig nekünk nem sok babér termett, szeretnénk szakítani ezzel a rossz hagyománnyal. Ősszel sok futással sikerült a nyíregyháziak fölé kerekedni, ez most is kamatozhat. Bizakodó vagyok a tavaszra nézve, májusra szeretnénk egy-két pozíciót javítani.

Hosszú túrák előtt

A férfi NB I/B Keleti csoportja 14. fordulójának mérkőzései:

Primavera Mizse KC (12.)–Gyöngyösi KK II. (9.)

Lajosmizse, szombat, 18.00. V.: Dohány J., Varga Zs.

Nyíregyházi KSK-Nyír-Komplett (7.)–Eger-Eszterházy SzSE (8.)

Nyíregyháza, vasárnap, 18.00. V.: Alapi A., Kovács T.

A Gyöngyösi KK II. szintén vendégként játszik a nyitányon, a mátraaljaiak holnap Lajosmizsére utaznak.
– Kapusgondjaim vannak: Major Dániel hétközi sérülése után Kovács Tibor személyében egy hálóőrrel vágunk neki a mérkőzésnek, miután Tamás Zsolt az NB I-es csapattal Mezőkövesden szerepel szombaton – fogalmazott Pápa János, a GYKK II. vezetőedzője. – A Pécsről érkezett Rasch Richárd az egyetlen téli szerzeményünk, a játékára feltétlen számítok. Az ellenfél jóval nagyobb volt a mozgás, kérdés, hogy rövid idő alatt mennyire állt össze a játékuk. Szeretnénk úgy zárni a tavaszt, hogy ettől rosszabb helyre már ne kerüljünk.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Nyikes Csaba Fotó: kovesdisport.hu
[/caption]

Primavera Mizse KC (12.)–Gyöngyösi KK II. (9.)

Lajosmizse, szombat, 18.00. V.: Dohány J., Varga Zs.

Nyíregyházi KSK-Nyír-Komplett (7.)–Eger-Eszterházy SzSE (8.)

Nyíregyháza, vasárnap, 18.00. V.: Alapi A., Kovács T.

Nyikes Csaba Fotó: kovesdisport.hu -->

Ezek is érdekelhetik