Sport

2013.06.29. 10:05

Mérlegen a Halász, a Detk és Verpelét

Az őszhöz képest gyengébb tavaszi szezon után, inkább a csalódottság hangján beszéltek azon csapatok edzői, amelyek az 5–7. helyen végeztek az Arany Ászok labdarúgó megyei I. osztályban.

Sike Károly

Az NB III-tól való kényszerű búcsút követően, megfiatalított együttessel tért vissza a megyei elitbe a Gyöngyöshalász. Szabó Gyula elnök, edző csapata kiváló őszt nyújtva, a második helyről várhatta a tavaszi folytatást.


– Az a kép, amit a csapat a bajnokság második felében mutatott, talán közelebb áll a realitáshoz – közölte Szabó Gyula. – Teljesen új együttessel vágtunk neki a megyei I-es bajnoki évnek, amelyben ősszel várakozáson felül teljesített a gárda.


A dobogó ezzel együtt sem tűnt elérhetetlennek, de becsúsztak olyan idegenbeli vereségek – Tarnaleleszi MSE, Bélapátfalva, Borsodnádasd –, amelyekkel előzetesen nem számoltunk. Nem szomorkodunk az ötödik hely miatt, formálódó csapatunk talán a folytatásban sikeresebb lesz.
A házi góllövőlista élcsoportja. 19 gólos: Birkás Bence. 15 gólos: Fülöp Viktor. 13 gólos: Soltész Balázs.
[caption id="" align="alignleft" width="360"] A gyöngyöshalászi Molnár Andrásék (jobbra) nem szomorkodnak az ötödik helyezés miatt. Fotó: Scherübl Norbert
[/caption]

Folytatódik az építkezés

A dobogó harmadik fokáról tavasszal a hatodik helyig csúszott vissza Detk csapata, amely tavasszal felében 12 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint tette azt a bajnokság első felében.

– Annak ellenére, hogy van bennünk egy kis csalódottság a hatodik hely miatt, összességében pozitív a kép – fogalmazott Labancz Róbert detki játékos-edző. – Örömteli, hogy végig versenyben maradtunk a dobogós helyekért, az utolsó három meccsünkből azonban kettőt elveszítettünk. Továbbra is építjük a csapatunkat, amelyben ősztől Boros János, Fótos László, Nagy László (mind Gyöngyösi AK) és Tatár Roland (Tura) is helyet kap. A jövőben szeretnénk megragadni az élmezőnyben.
A házi góllövőlista élcsoportja. 29 gólos: Ivony Attila. 10 gólos: Pusoma Róbert. 9 gólos: Kiss József.

Góllövő kerestetik!

Nagy reményekkel vágott neki a 2012/2013-as bajnoki évnek a Verpelét, mégsem tudott túllépni saját árnyékán. A gárda megragadt stabil középcsapatnak.

– Az élmezőnyben helyet foglaló csapatokkal ellentétben tőlünk hiányzott egy olyan csatár, aki egy szezon alatt képes húsz gól feletti góltermésre – jelentette ki Szabó András, a verpelétiek edzője. – Ezt éreztem a legégetőbb problémának, ugyanis a kapott gólok tekintetében nincs okunk a szégyenkezésre. Olykor rossz döntések születtek, a hibáimért én is vállalom a felelősséget. Szűkülő lehetőségeink miatt a nyáron több játékos is távozhat a klubtól, de igyekszünk megfelelően pótolni őket.
A házi góllövőlista élcsoportja. 14 gólos: Szamosi Szabolcs, Urbán Péter. 11 gólos: Kovács Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!