Sport

2013.09.23. 06:49

Jelentés a „siralomházból”, ahol 49 néző látta a győzelmet

Az Egri Futball Club Kft. tulajdonosa szerint megérte edzőt váltani, és a többi problémát is folyamatosan rendezi.

Bódi Csaba.

 „Negyvenkilenc” – közölte Zsidai József miután nem volt rest megszámolni, hogy a kezdéskor hány néző foglal helyet a lelátón. Több mint lehangoló látványt nyújtott így a Szentmarjay-stadion, ahol az Egri FC–REAC NB III-as labdarúgó-mérkőzés szinte zárt kapuk mögött játszották a csapatok. Azt fölösleges taglalni, hogy Zsidai hajdani NB I-es futballistaként hány ezres közönség előtt futott ki a gyepre ugyanitt, mint ahogy azzal sincs kedve élcelődni az embernek, hogy az EFC újra élvonalbeli találkozót játszik, hiszen tavaly ősszel a Pápa ellen Debrecenben 56, tavasszal Vácott a Pakssal szemben pedig 43 személy figyelte a helyszínen a csapatot. Ez (is) a magyar futballvalóság.

Miután a rákospalotaiak részéről Forgács József ügyvezető és Bucsik István menedzser elfoglalta a helyét a még mindig betemetetlen „lövészárokkal” szegélyezett építményben, nem sokkal később megérkezett Kósa Sándor is. Az Egri FC tulajdonosa csapatának első négy bajnoki mérkőzését ugyan nem látta a helyszínen, ám legutóbb Cigándon megjelent, majd a REAC elleni meccsre is kíváncsi volt. A szünetben aztán arra kértük, a lefújást követően szíveskedjen helyzetértékelést adni, tekintve, hogy öt forduló után még pont nélküli a csapat, edzőváltás is történt, és a többi, és a többi... A civilben üzletember és politikus azonban elébe ment ennek.

„Inkább most beszéljünk, mert lehet, hogy a végét nem várom meg. Ez egy siralomház! – fakadt ki az Egri Futball Club Kft. százszázalékos tulajdonosa, majd szinte kérdés nélkül sorolta a következőket. – Vojtekovszki Csaba edző pénteken azok után állt fel, hogy előzőleg még azt mondta, szeptember 30-ig marad. Ez a teljesítmény viszont egy nullával egyenlő, ezt nem lehet a pénz hiányára fogni. Hogy ez miért van így, ezt megfogjuk vizsgálni, mint azt a TENT Zrt.-vel kötött megállapodással már megtettük.

A világításépítéssel megbízott cég vezetői azonban számunkra teljesen elérhetetlenek, elzárkóznak tőlünk, ám mi a 35 millió forintos követelésünket nem hagyjuk annyiban, mert úgy gondoljuk, az a munka, amit a cég a stadionban elvégzett jó indulattal sem került többe mint 15 millió forinttól. Azt viszont elismerem, hogy az én hibám miatt nem tudott U14-es és U15-ös csapatunk elutazni Gyulára. Nem pénzügyi probléma adódott, hanem szervezési, amiért vállalom a felelősséget. A klub anyagi háttere stabil, a helyzet normalizálódni látszik. A napi költségeket saját zsebből fizetem, miközben próbálunk a TAO-s támogatáshoz hozzájutni. Az kellene látni, ha én nem jöttem volna ide tavasszal, akkor nem lenne futball Egerben.”

Kósa végül megvárta a lefújást, majd azt mondta „Lám, megérte edzőt váltani! Megtört a jég, jár a gólprémium, amit szerdán fel is lehet venni.”
 Aztán kiderült az is, hogy ezután nem 15-én lesz a fizetésnap, hanem 30-án, és, hogy a város által előlegeként utalt 5,5 millió forinttal is elszámol a tulajdonos az önkormányzat felé.

Győztes meccs után minden könnyebben megy.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Amikor tort ül az érdektelenség Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!