Sport

2014.01.03. 08:14

Hédi és Eszter: kiskörei gyöngyszemek

Legyen szó edzésről, versenyről vagy tanulásról a lányok mindig kitesznek magukért.

B. Cs.

 
„Most is edz” – közli az apuka. Molnár Zsolt így nyugodtan beszélhet a pálya mellől. Lánya, Hédi jó kezekben van Kovács Márton „igazgató bácsinál”, az ütő és a labda pedig ugyancsak szorgosan engedelmeskedik a kiskörei leányzónak. A Magyar Tenisz Szövetség által a 2004-ben születettek között az Év játékosának választott reménység nemcsak a büszke édesapa, hanem mások szerint is szorgalmas, kitartó gyerek, akit nem kell győzködni, ha edzésről vagy versenyről van szó. „A döntést rá bízzuk! Amennyiben nincs kedve ütőt fogni, mi nem erőltetjük, igaz, ez még nem nagyon fordult elő.”

A Gyöngy Tenisz és Sí Klub igazolt versenyzőjeként jegyzett Hédi országos versenyen tavaly több mint húsz érmet szerzett, ezen felül az iskolában is százszázalékot teljesít, így aligha csoda: szülei nagyon elégedettek vele. Mondhatnánk, nincs is párja Kiskörén! Azonban ez annyiban nem fedi a valóságot, hogy a Tisza-partiak Csontos Eszter személyében a 2003-asoknál is gyöngyszemet dédelgetnek.

„Fejben jobban ott volt, de fizikálisan és technikailag is sokat fejlődött” – halljuk ezt már Csontos Lászlótól. A tavalyi évről mérleget vonó felmenő megemlíti a heti öt edzést, a sokszor kétnapos versenyeket, mint ahogy azt is elárulja, hogy Eszter kitűnő tanuló, énekel, táncol és verset is mond.

Egy-egy edzésre és további gyakorlásra alkalmanként az egri Sólyomszem TC-nél nyílik lehetősége. A pici (27 kilót nyomó) lányra családi körben nem raknak nagy terheket, ám mindenben segítik. A pályafutása során eddig 85 versenyt maga mögött hagyott teniszező 2013-ban tucatnyi medállal gyarapította gyűjteményét, és hasonlóra tör az idén is.

Azt nehéz lenne megjósolni, hogy Hédi és Eszter meddig juthat Kisköréről, de bizonyos, hogy Kovács Mártontól olyan intelmeket kapnak, amire bátran alapozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!