Sport

2017.06.13. 14:27

Gyöngyösön minőségi változást hozhat az új csarnok

Decemberben már meg is történhet az átadás.

Hliva Éva

– Egy év múlva itt egy új sportcsarnok áll majd – hangzott el a keddi ünnepélyes alapkő-letételnél, a Dr. Fejes András Sport-, és Rendezvénycsarnok melletti romos területen. Ezen a helyen épül fel ugyanis az az ezerkétszáz négyzetméteres alapterületű edzőcsarnok, ahol a város sportolói tréningezhetnek a jövőben. A Gyöngyösi Kézilabda Klub és az önkormányzata 220 millió forintból valósítja meg ezt a beruházást.

– A testület jól döntött, amikor megszavaztuk az edzőterem felépítéséhez nyújtott támogatást – közölte Hiesz György. A polgármester elmondta, hogy a versenysportba nagy energiákat, jelentős pénzeket fektetnek, ami biztos, hogy megtérül, nemcsak az egészséges generáció felnövekedése, hanem a pozitív városmarketing miatt is. Megemlítette, hogy a lakossági sportigények kiszolgálásán túl  az új létesítményben nemcsak a sportolóknak lesz lehetőségük edzéseket tartani, hanem a közoktatási intézmények tanulói is használhatják a mindennapos testnevelési órákra. Kitért arra is, hogy a kézilabdán kívül a labdarúgásban is szép eredményeket értek el a gyöngyösiek, ahogy az utánpótlás-csapatok is. 

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kévés Tamás, Nagy Attila, Hiesz György és Benedek Zsolt Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

– Minőségi változást hozhat Gyöngyös sportéletébe az új edzőcsarnok – fogalmazott a városvezető.

Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke azt hangsúlyozta, hogy ez egy nagy mérföldkő az egyesület életében, ugyanis ekkora beruházást még nem hajtottak végre és a városi teremsportok területén is komoly az előrelépés. – TAO-forrásból támogatói segítségekkel és az önkormányzat mintegy 50 millió forintos hozzájárulásával készül el a csarnok – tudatta az elnök.

Benedek Zsolt, a kivitelező cég ügyvezetője azt emelte ki, hogy a könnyűszerkezetes épület sportpálya része ezer négyzetméteres lesz, amelyhez öltözők és vizesblokkok tartoznak. Az átadás határideje december vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!