Európa-liga

2019.04.18. 23:19

Az Arsenal az idegenbeli visszavágón is legyőzte a Napolit

Az Arsenal kettős győzelemmel búcsúztatta a Napolit a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében, miután a csütörtöki visszavágón 1-0-ra nyert vendégként.

Nápoly, 2019. április 18. José Callejon, az SSC Napoli játékosa (j) a labdarúgó Európa-liga negyeddöntõjének Arsenal elleni második mérkõzésén a nápolyi San Paolo stadionban 2019. április 18-án. MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco

Forrás: MTI / EPA-ANSA

Fotó: Ciro Fusco

Az olasz együttes Insigne vezérletével hiába irányított és alakított ki lehetőségeket, a 36. percben Lacazette szabadrúgásból bevette a nápolyiak kapuját. A házigazda a második félidőben is fölényben volt, de a vendégvédelem jól zárt.

A Chelsea az 5. percben megszerezte a vezetést, majd a 17. percre háromgólosra növelte előnyét. A Slavia Praha szépített ugyan, de egy perccel később Pedro már másodszor volt eredményes a találkozón. A második félidőben négy perc alatt két gólt szereztek a vendégek – Sevcik duplázott -, de az egyenlítés és a meglepetés elmaradt.

A Frankfurt tíz perc után vette át a kezdeményezést a Benficától, és a 37. percben megérdemelten szerzett vezetést, igaz, a gólszerző Kostic lesgyanús pozícióból indult a találata előtt. A szünet után bátrabb támadójátékot vállalt a portugál együttes, de gólt a 67. percben mégis a hazaiak szereztek. A hajrában fölénybe került a lépéskényszerben lévő Benfica, de csak kapufáig jutott, így búcsúzott.

A Valencia lendületesen kezdett, a kapujához szegezett Villarreal a szakadó esőben csak 13 percig úszta meg kapott gól nélkül. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 54. percben Parejo szabadrúgása után megduplázódott a hazaiak előnye, az eredmény pedig már nem változott a lefújásig.

Az elődöntőben Eintracht Frankfurt-Chelsea és Arsenal-Valencia párosítás lesz, az első mérkőzéseket május 2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Forrás: MTI

Borítókép: José Callejon, az SSC Napoli játékosa (j) az Európa-liga negyeddöntőjének Arsenal elleni második mérkőzésén a nápolyi San Paolo stadionban 2019. április 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában