Vitalitás

2024.04.20. 18:04

Szebb és vidámabb lehetsz a sok színes zöldség, gyümölcs fogyasztásától

Érdemes formába lendülni ilyenkor tavasszal a téli tespedés után. Azoknak, pedig, akik Tündérszépek szépségverseny mezőnyébe jelentkeznek, különösen fontos, hogy frissebben, fiatalosabban nézzenek ki.

Heol.hu

Minél színesebb, annál egészségesebb a gyümölcs, és szépít is.

Forrás: Shutterstock

Télen lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket! - írja a Diéta és Fitnesz magazin. Az étkezés, a sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztása sokat jelenthet a szebb, fiatalosabb külsőért küzdve, és így könnyebben leolvadnak a pluszkilók is. Akár egy szépségverseny előtt...

- A vidám, élénk színekből álló ételkompozíciók lelkünkre is jó hatással vannak! Törekedjünk arra, hogy természetes formában juttassuk be szervezetünkbe a vitaminokat, hiszen így azok felszívódása lényegesen jobb, mint mesterségesen előállított készítményeké. Különösen oda kell figyelni a természetes vitaminokban gazdag táplálkozásra gyermekek, idősek, kismamák és stresszes életet élőknél - emeli ki a cikk. Egy szépségverseny előtt izgulva sem árt, ha odafigyelnek a lányok az étrendjükre. 

Felhívják a figyelmet: frissen fogyasztva a zöldségek és gyümölcsök megtartják vitamintartalmukat, így előnyösebb fogyasztani azokat. Már itt az eperszezon, lehet spárgát venni, lassan jönnek más primőrök is, s ezek élettel telibbé tesznek mindenkit.  

A friss zöld növények is jót tesznek, ezek káliumtartalma számottevő, így kiválóak az izomműködés fejlesztésére, a sejtek energiaellátására.

Jelentkezz a Tündérszépekre!

  • Még nem késő nevezni
  • ha 18-35 év közötti vagy
  • Heves vármegyében élsz, tanulsz, vagy itt születtél
  • Nevezhetsz saját portfólióval
  • De ha még nincsenek profi fotóid, kérd ingyenes fotózásunkat, és elkészítjük a fényképeidet, stúdiókörülmények között!
  • Mesés nyeremények, lehetőségek várnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában