Elismerő szavak

2023.09.29. 14:44

Klopp magasztalta Szoboszlait: lenyűgöző és nagyon okos, élvezet vele dolgozni (videó)

A magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool londoni vendégjátéka emelkedik ki az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának programjából, Jürgen Klopp vezetőedző együttese ugyanis szombat este a negyedik Tottenham Hotspur otthonában szerepel. A Vörösök trénere a hétvégi meccs előtt ismét véleményt mondott magyar játékosáról.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool SC játékosa (j) és Jürgen Klopp vezetőedző, miután a csapat 3-1-re győzött a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az E csoport első fordulójában játszott LASK Linz-Liverpool FC mérkőzésen Linzben 2023. szeptember 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szilágyi Anna

Szoboszlai a nyári átigazolását követően hamar közönségkedvenccé vált Liverpoolban, miután a Vörösök összes eddigi bajnoki mérkőzését végigjátszotta, az Európa-ligában és a Ligakupában pedig csereként beállva tett hozzá sokat a csapat játékához. A 22 éves középpályás szerda este a Leicester City ellen 3-1-re megnyert Ligakupa-meccsen is a kispadról szállt be 1-1-es állásnál, öt perccel a pályára lépése után pedig hatalmas gólt rúgott 17 méterről.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa vezeti a labdát az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban a West Ham együttese ellen játszott mérkőzésen a liverpooli Anfield Stadionban, 2023. szeptember 24-én
Fotó: Jon Super / Forrás: MTI/AP

Lenyűgöző és nagyon okos, miközben kedves is, így mindenkihez közel áll

– mondta magyar játékosáról Jürgen Klopp vezetőedző a Tottenham elleni mérkőzés előtt. 

Megvan a karizmája, ráadásul nagyon örült, hogy idejött, amit jó látni. Még soha nem futballozott azon a poszton, amelyen most játszik, de együtt tanulunk. Élvezet vele dolgozni

– folytatta a német szakember. 

A PFF elemző cég Twitter-oldalának bejegyzése szerint 

a magyar válogatott csapatkapitánya a Premier League eddigi mérkőzésein 70,7 kilométert „zakatolt”, ezzel kiemelkedik a liverpooli együttesből, mivel a lista második helyén Andrew Robertson áll 62,5 kilométerrel, míg a harmadik Mohamed Szalah 59,7 kilométerrel.

Jürgen Klopp vezetőedző együttese szombat este a negyedik Tottenham Hotspur otthonában szerepel. A Premier League mostani kiírásában a Liverpool még nem találkozott igazán erős riválissal, a komoly gödörben lévő Chelsea, valamint a hetedik West Ham United és a nyolcadik Newcastle United ugyanis ebben az idényben egyelőre le van maradva az első négy helyezettől.

A Poolnak kizárólag kellemes emlékei vannak a Tottenhamről az elmúlt hat évből, a Spurs ugyanis tétmérkőzésen legutóbb 2017 októberében tudta legyőzni a Vörösöket. A Liverpool 2019-ben ráadásul éppen a Tottenhammel játszotta a Bajnokok Ligája fináléját, melyet 2-0-ra megnyert. A PL-ben az előző 11 egymás elleni találkozójukból három döntetlen mellett nyolcat nyert meg a Liverpool, amelyre ennek ellenére nem vár könnyű feladat szombat este.

Szoboszlai minden lehetőséget kihasznál a játékra (videó)

Rendhagyó videót tett közzé a Liverpool FC Twitter (X) oldalán, amin az látható, hogy Szoboszlai Dominik és csapattársa, Trent Alexander-Arnold látványos lábteniszcsatát vív egymással a csapat edzőtermében.

A két játékos kétérintővel passzolgatott a csapat edzőtermében, amit a Liverpool közösségi oldala humorosan csak „Focizz kint”címkézéssel tette közzé – vette észre a Mandiner.

Így reagáltak csapattársai Szoboszlai FIFA-kártyájára

Pénteken elérkezett a játékosok által várva várt pillanat: megkapták a legújabb EA Sports FC 24-kártyáikat. A játékban évről évre változnak a játékosok adatai, képességei. Az elemzők a fizikai erőnlétet, a gyorsaságot, a passzolási képességet, a lövéspontosságot, a cselezést és a védekezést értékelik – írja a Mandiner.

Szoboszlai végül 82-es összértékelést kapott.

Te jobb vagy ennél, tesó

– jött az első reakció a csapattársaktól.

A teljes videót itt nézheti meg, Szoboszlai kártyáját a 7. perctől csomagolják ki:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában