Nyolc évtized

2022.12.11. 14:37

Születésnapján köszöntötték a 80 éves Margit nénit Egerben

Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték családtagjai az egri Betérő étteremben Sütőné Kaló Margitot. Az ünnepelt a férjével, két gyermekével, hat unokájával és több közeli rokonával töltötte együtt a szombat délutánt.

S. S.

Margit néni a szerettei körében ünnepelt

Forrás: Beküldött fotó

Portálunknak Margit néni elmondta: kedvezménnyel elmehetett 53 éves korában nyugdíjba, 36 év munkaviszonyt követően. A harminchatból a VOSZK-nál dolgozott 33 évet adminisztratív munkakörben, pénzügyi vezetőként. Ez egy budapesti központú cég volt, s Egerben egy telephelye működött nagy önállósággal. Bort és pálinkát palackoztak a Csiky Sándor utcai üzemben, a mai Gál Fúzió helyén. Pontosabban ott a pálinkát palackozták, s szemben vele volt a borpince.

Sütőné második házasságában él, férje fiát és lányát közös gyermekükként szereti, Úgy is beszélt róluk, hogy lányunk és fiunk. A lányuknak négy, a fiuknak hat unokája van. Három egyetemista közülük a fővárosban. A fiú orvosi egyetemen tanul, az egyik lány közgazdasági tanulmányokat folytat, a másik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója. A negyedik gyerek 15 éves, ő majd csak lesz egyetemista. A másik családban két fiú van, 12 és 14 évesek.

– Mindenki itt lakik Egerben, én magam ostorosi születésű vagyok, s 1984-től egri lakos, akkor lett egy új lakásom és 1989-től a második házasságomban vagyunk együtt a férjemmel – mondta Margit néni.

Arra a kérdésünkre, hogy mivel telnek a napjai, az ünnepelt elmondta, hogy – bár most már nem csinálják – a férjének volt egy vállalkozása, biztonsági őröket képezett ki, annak adminisztrációjában segített ő. A kilencvenes évektől 2010 körülig csinálták ezt a munkát. A férje korábban a rendőrségnél dolgozott a megyei főkapitányságon a bűnügyi osztályon nyomozóként, majd később elkerültek Várpalotára, ahol kapitányhelyettes volt. Nyugdíja előtt Balatonfüreden volt még rendőrkapitány.

– Ez időben az Annabella Szállodában dolgoztam, majd a Csopaki Rendőriskolában a pénzügyi osztályon. Innen mentünk nyugdíjba mindketten és jöttünk haza Egerbe – mondta Margit néni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában