Munkakeresők

2023.02.10. 08:10

Feleannyi állásból sem válogathatunk Hevesben, mint tavaly

A szokásosnál kevesebb betöltetlen pozícióra kerestek munkavállalót a hevesi foglalkoztatók.

T. B.

Idén januárban a foglalkoztatók összesen 13,8 ezer üres álláshelyet jelentettek be országosan, melynek 16 százalékához igényeltek támogatást. A legtöbb új munkaerőigény a főváros, Pest és Bács-Kiskun vármegye területére koncentrálódott, Heves megyében csupán 165 új álláshelyet kínáltak a foglalkoztatók. Ez fele, harmada az előző évinek, illetve decemberinek. Hevesben az elmúlt években folyamatosan halmozódott a kínálatban szereplő üres állások mennyisége, az utóbbi hónapokban meghaladta a négyezret is. Ezek közül bő ezerháromszázat most kivett a nyilvántartásból a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

Az állami hivatal szerint januárban a nem támogatott állások elsősorban az egyszerű ipari foglalkozású, rakodómunkás, egyéb egyszerű építőipari foglalkozású, tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr, húsfeldolgozó, konyhai kisegítő, intézményi takarító és kisegítő, egyszerű mezőgazdasági foglalkozású, mechanikaigép-összeszerelő, egyéb termék összeszerelő és kézi csomagoló foglalkozásokra vonatkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!