Munka

2023.10.23. 09:13

Lehet miből válogatni, 700 új állás Hevesben

A megyei új munkahely-kínálatban többségben voltak a nem támogatott álláshelyek.

Tóth Balázs

Szeptemberben a foglalkoztatók összesen 36,3 ezer üres álláshelyet jelentettek be a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz, melynek közel 45 százalékához igényeltek támogatást. A legtöbb új munkaerőigényt a főváros, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest vármegye területén hirdették meg, de Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is volt munkaerőigény.

Hevesben összesen 731 álláshelyre vártak jelentkezőket, és 576-ot sikerült is betölteni az ezekkel együtt összesen majdnem négyezer rendelkezésre álló hely közül. A hevesi új munkahelyek közül 424 volt nem támogatott és 307 támogatott. Előbbi augusztushoz képest 200-zal, utóbbi hatvannal több. Nem támogatott álláshelyből az előző évhez képest is harmadával több akadt, míg nem támogatottból tavaly négyszer ennyi volt. A támogatott állások zöme közfoglalkoztatást jelentett, új programok indultak.

A munkaerő-kínálatban szeptemberben elsősorban az egyszerű ipari foglalkozású, egyéb egyszerű építőipari foglalkozású, rendőr, rakodómunkás, tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr, intézményi takarító és kisegítő, csomagoló és konyhai kisegítő foglalkozások szerepeltek.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!