Heol.hu podcast

2024.02.02. 19:19

Változékonyságra készülnek, javulást remélnek

A cégek bíznak a lassacskán visszaálló reálbér növekedésben, de készülnek arra is, hogy alkalmazkodjanak, ha változás lesz.

Tóth Balázs

Bányainé Micski Mariannával beszélgettünk

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A napokban Egerben tartott gazdasági fórumot a VOSZ megyei szervezete. Perlusz László, a VOSZ főtitkára podcast interjúnkban elmondta, a makrogazdaságban 2-3 százalékos növekedést várnak. A vállalkozók is szeretnének növekedni és azt is, hogy élénküljön a kereslet, akár a vállalatközi beszerzési indexek, akár a végfelhasználói kereslet. A főtitkár szerint az emberek reálbére ismét növekszik, ha lesz keresletfelhajtó hatás és akkor a vállalkozások újratölthetik az elvesztett tartalékaikat.

Bányainé Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke szerint a vállalkozások várakozásai nem túl pozitívak, mindenki fél a megrendelések elmaradásától, legyen érdekelt az iparban, turizmusban, vagy szolgáltatás terén. A profibb vállalkozások szerint semmi nem biztos, arra készülnek, ha van egy döntés és változik a környezet, tudjanak ők is változtatni. Nem a legerősebb piaci szereplő marad meg, hanem aki a változásokhoz alkalmazkodni tud.

Hallgassa meg teljes adásunkat:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!