időjárás

2019.12.02. 20:00

Leesett a hó, késtek a buszok, vonatok is Hevesben (fotókkal)

December második napjá­nak hajnalán havazással köszöntött be a tél. A térségünkben folyamatosan hulló csapadék okozott kisebb-nagyobb fennakadásokat a közlekedésben. Ostoros felé a Kőporoson volt időszak, amikor szinte lehetetlen volt gépjárművel közlekedni, mert nem sózták az utat.

S. S.

Ahogy azt korábban jelezték, december első napjaira beköszöntött a tél. Térségünkben kiadós havazás is volt hétfő hajnaltól.

Önnek is van havas fotója? Ne habozzon beküldeni! Minden havas fotót várunk a [email protected] e-mailcímre.

A MÁV tájékoztatása szerint a hétfőre kialakult hóhelyzet miatt míg bizonyos vasútvonalakon 20–30 perces késésekre lehetett számítani, máshol 60–80 perc ráhagyással voltak kénytelenek számolni az utasok. Megyénket is érintően az M3-as autópályán és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest–Hatvan közötti intercitypótló járműveinek a menetideje jelentősen megnőtt.

A megyeszékhely városgondozási cégétől is tájékoztatást kértünk. Schläferné Farkas Bernadett, a Városgondozás Eger Kft. kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a havazásra teljes mértékben felkészültek, készenlétben álltak, minden szinten tudták-tudják kezelni az esetleges problémákat.

A megyeszékhelyre is igazi téli időjárás köszöntött be Fotók: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasóinktól ugyanakkor érkeztek olyan információk, amelyek szerint az Ostoros felől a Kőporoson vezető úton igencsak meggyűlt a bajuk a közlekedőknek. A fennakadások másik okozója egy-egy megcsúszás miatti baleset volt, mint például Mátrafüred közelében a 24-es főúton. Itt autóbusz és személykocsi ütközött délelőtt. Szerencsére személyi sérülés ezúttal nem történt.

A Volánbusz Zrt.-től arról kértünk tájékoztatást, hogy a menetrend szerinti járataikat miként érintette a havazás. Kérdésünkre a cég kommunikációs igazgatósága reagált. A tőlük kapott válasz szerint: „az időjárási viszonyok miatti közúti torlódások befolyásolják járataink menetidejét, a havazással érintett területeken utasaink késésekre számíthatnak. Az időjárás miatti közúti fennakadások megszüntetésére társaságunknak nincs ráhatása, ezért kérjük utasaink szíves megértését!”

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap keddi lapszámában!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!