Mátra

2019.01.21. 17:21

Hasznos tippeket adtak a szakemberek a síszezonra

A téli közlekedés veszélyeiről és a téli balesetek esetén teendőkről adott tájékoztatást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt és Ludvig Zoltán helyi körzeti megbízott a kékestetői sípályán. 

M. A.

Forrás: Police.hu

Felhívjuk a vezetők figyelmét, hogy kizárólag a téli időjárásra felszerelt, megfelelő műszaki állapotú gépjárművel induljanak útnak – hangsúlyozta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Téli gumival induljanak útnak és a kocsiban legyen megfelelő méretű hólánc. Ha tehetik, a tervezettnél korábban – de lassan – közlekedjenek, a szokottnál jóval nagyobb követési távolságot tartva, mérsékelt sebességgel. Számolni kell továbbá azzal, hogy éjszaka, valamint hajnalban a köd mellett az utak csúszóssá válhatnak.

Ludvig Zoltán (balról), Soltész Bálint és Deutsch Ákos hasznos tanácsokkal látták el a közlekedőket
Fotó: Police.hu

Deutsch Ákos kiemelte, hosszabb utazásokra készítsünk be meleg tartalékruházatot, pokrócot, meleg italt. Nagy figyelmet kell fordítani egymásra, főleg a gyermekekre és az idősekre, hisz' ők hamarabb kihűlhetnek. Ludvig Zoltán arról beszélt: Kékestetőn a parkolóhelyek száma korlátozott, így mikor azok megtelnek, rendőri korlátozást vezetnek be. Céljuk, hogy a kívánt úticélhoz mindenki eljusson, ezért az ide érkezők türelmét kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában