tárgyalás

2019.03.15. 12:17

Még nem született ítélet a 20 egri tánciskolai csaló ügyében

Folytatódott a költségvetési csalás bűntette miatt indult ügy tárgyalása a törvényszéken.

Heol

Az Egri Törvényszék 2019. március hónapban folytatta az Sz. A. I rendű vádlottal és tizenkilenc társával szemben költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő bonyolult büntetőügy tárgyalását – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

A bíróság ezt a büntetőügyet folyamatosan, tárgyalási körönként több tárgyalási napon tárgyalja, eddig már több mint harminc érdemi tárgyalási napot tartott. A bíróság az ügyet 2019. március hónapban folyamatosan tárgyalja, a héten kedden és csütörtökön tartott tárgyalást. A büntetőügy tárgyalását, a bíróság munkáját megnehezíti a vádlottak nagy száma; egyes vádlottak, tanúk többszöri meg nem jelenése; a rendkívüli nagy terjedelmű iratanyag; a tárgyaláson ismertetendő több, mint 1000 írásbeli tanúvallomás, valamint az is, hogy a bírósági eljárás során szakértői bizonyítást kellett elrendelni, a törvényszék informatikai, továbbá írásszakértőt rendelt ki.

A bíróság a március hónapban tartott tárgyalási napokon a bizonyítást az írásbeli tanúvallomások ismertetésével folytatta, az ügyben ítéletet még nem hozott, írásszakértőt rendelt ki. A törvényszék a tárgyalást 2019. március 19-én és március 21-én további iratok ismertetésével fogja folytatni.

Az ügyről:

A Heves Megyei Főügyészség Sz. A. I. rendű vádlottat és négy társát folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével és több rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével, míg a további 15 vádlottat több rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A vádirati tényállás szerint 2004. június 27-én jött létre az Agria Versenytánc Közhasznú Alapítvány, mely céljai között fogalmazta meg a tánccal kapcsolatos oktatást, nevelést táncórákon és egyéb formában, szakoktatók bevonásával. A kuratórium elnöke az I. rendű vádlott, egyik tagja a III. rendű vádlott, a felügyelőbizottság egyik tagja pedig a II. rendű vádlott lett.

Az Agria Versenytánc Közhasznú Alapítvány, mint fenntartó 2004. augusztus 01. napjával megalapította az Agria Tánciskolát, melyet Heves Megye Főjegyzője 2004. augusztus 30-án nyilvántartásba vett, és a működését engedélyezte. A tánciskola több Heves megyei településen hozott létre telephelyet. A tánciskola tényleges szakmai és gazdasági irányítását az okiratokban meghatározott hatáskörüket túllépve az I. rendű és a II. rendű vádlottak végezték. Az Agria Versenytánc Közhasznú Alapítvány valótlan tartalmú igénylőlapon igényelt normatív állami hozzájárulást, így olyan tanulókat is figyelembe vett a tanulói létszám meghatározásakor, akik után jogszerűen állami normatív hozzájárulás igénylésére a jogszabályok alapján nem volt lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában