biztonság

2019.04.13. 15:42

Bűnmegelőzési előadást tartottak Lőrinciben

A biztonságos internethasználatról kaptak tájékoztatást a diákok.

HEOL

Fotó: police.hu

A Hatvani Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója Tomcsányi Andrea r. százados a „Digitális téma hét” keretében április 10-én a tartott bűnmegelőzési előadást a Lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. és 8. osztályos tanulói részére – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő szombaton.

Az előadás témája a biztonságos internethasználat volt, melynek keretében a közösségi oldalak előnyei, hátrányai, valamint a le,- és feltöltések veszélyei is megbeszélték.

A tanulók aktív részesei voltak az órának, hozzászólásaikkal színesítették az előadást.

Fotó: police.hu

Az áldozattá válás megelőzése érdekében: Ismeretlen feladótól érkező levelet soha ne nyissanak meg. Az ilyen tartalmakat azonnal töröljék, hiszen ezek a levelek kártékony programokat tartalmazhatnak. Chatelésnél: ha durva modorú kommunikációt – fenyegetést és erőszakoskodást – tapasztalnak, azonnal zárják a beszélgetést.

Ne menjenek bele semmilyen vitába, személyeskedésbe! Személyes kérdésekre lehetőleg ne válaszoljanak! Elérhetőséget (telefonszámot, lakcímet, stb.) soha ne adjanak meg idegennek! Közösségi oldalaikat védjék az idegenektől, használjanak úgynevezett „biztonsági beállításokat”! Ne tegyenek fel magukról, környezetükről, értéktárgyaikról, utazásaikról figyelemfelhívó, kihívó képet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában