megmérettetés

2019.04.11. 15:24

Versengtek a fiatal gyöngyösi tűzoltók, az országos döntőbe jutás volt a tét

Szakfelszerelések felismerése, szerelése, elsősegélynyújtás, tesztlapok kitöltése és labirintusból való kijutás is a feladatok között szerepelt a több mint huszonöt éves hagyománnyal bíró megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen.

H. É.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Idén a Kálváriaparti Sport és Általános Iskola adott otthont az eseménynek, amelyen hat közép- és hat általános iskolás csapat indult, ismertette a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. Hevesi Katalin elmondta, az előző évekhez hasonlóan elméleti és gyakorlati tudásukról kellett számot adniuk a diákoknak.

 

– A zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert a gyerekek igen felkészülten érkeztek a versenyre, amelynek célja, hogy a fiatalok is szakszerűen és gyorsan tudjanak reagálni egy-egy veszélyhelyzetben, másrészt pedig, hogy a szakmánkat jobban megismerjék – tudatta.

Az idei elsők, a Kálváriaparti Sport és Általános Iskola csapata és az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület középiskolásai lettek, akik a hónap végén Budapesten mérkőzhetnek meg az országos versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában