Országos Mentési Verseny

2019.09.08. 16:14

Harminckét helyszínen hetvenöt csapat versengett Bükkszéken

A IV. Országos Mentési Versenyt idén Heves megyei helyszínen rendezték, ahol több kategóriában indultak az életmentők és a társszervek csapatai.

B. K.

A közel 500 egyenruhás több mint 30 kéklámpás járművel, szó szerint ellepte a békés Bükkszéket. A mentés két napon keresztül 55 helyszínen zajlott, így például a régi iskolában, a gyógyfürdőben, a focipályán, utcákon és a tereken, de még az erdőben is. Mint azt Nagy Zsolttól, az Országos Mentő Szolgálat oktatási főosztályának vezetőjétől megtudtuk, 2015 óta rendszeresen megrendezik a versengést, amelyen a mentési lánc minden lehetséges szereplője – a laikus életmentőtől a kórházi szakellátókig – megméretik magukat. Az egész napos programon a mentődolgozókon kívül a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem életmentői, valamint kórházi dolgozók, mentőápolók, orvostan- és mentőtiszt ­hallgatók is részt vesznek. A versengés egyébként hajnalig tartott, mivel az éjszakai órákban a mentőautók csapatai kapták folyamatosan a riasztást az elvégzendő szimulációs feladatokhoz. A verseny célja a minél gyorsabb, szakszerűbb mentés gyakorlása, annak profi elsajátítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában