törvényszék

2019.11.19. 15:05

A digitális fejlődés szorosabbra fűzi a szálakat Heves megyében

Az elmúlt években jelentős digitális fejlődés ment végbe az Egri Törvényszéken, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél, a Heves Megyei Főügyészségen és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon. A négy szervezet a lehetőségek jobb kihasználása, a kapcsolattartás jobb koordinálása érdekében együttműködési megállapodást írt alá.

S. S.

Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila M-A

A Törvényház Esküdtszéki termében írt alá kedden együttműködési megállapodást dr. Nyiri Beáta, az Egri Törvényszék elnöke, Nagy Balázs bv. alezredes, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka, dr. Szalóki Zoltán, a Heves Megyei Főügyészség vezetője és Czinege László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A megállapodás deklarált célja az elektronikus kapcsolattartás terén: az Alaptörvényben írt feladataik elvégzésének kölcsönös segítése, a rendelkezésre álló erők, eszközök, tapasztalatok és lehetőségek kölcsönös megismerése.

Fotó: Márkus Attila/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepi eseményen a Heol kérdésére dr. Nyiri Beáta azt mondta, hogy a megállapodás azon az alapon történt, hogy az elmúlt pár évben robbanásszerű digitális fejlődés ment végbe mind a négy szervezetben.

Megtudtuk, hogy az együttműködésben résztvevő szervezetek képviselői negyedévente találkoznak, ekkor egyeztetik, hogy miként működik a konstrukció, s ha probléma adódik, sokkal hatékonyabban, gyorsabban, egy hálózaton, egy kapcsolattartó rendszeren keresztül megoldás található.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában