bűnügyek

2020.02.13. 14:22

120 ezer forint pénzbüntetésre ítélték az egri bolti szarkát

A 22 éves kerecsendi nő több alkalommal is lopott egy egri üzletből.

Heol

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lopás bűncselekmény gyanúja miatt folytatott eljárást az Egri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy kerecsendi lakos ellen, aki 2019. július 29. és augusztus 15. között több alkalommal bement egy egri üzletbe és onnan hajfestékeket, illatszereket, valamint egyéb kozmetikai termékeket tulajdonított el.

Az Egri Járási Ügyészség még csütörtökön bíróság elé állította a vádlottat – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, aki kiemelte: a nő rövid időn belül, rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el a terhére rótt bűncselekményeket, ezért az ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolta őt.

Az Egri Járásbíróság a délelőtt megtartott tárgyaláson egyetértett az ügyészi minősítéssel és 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a terheltet, egyben – az ügyészség által érvényesített polgári jogi igénynek helyt adva – kötelezte a vádlottat, hogy a sértettnek kártérítés jogcímén 30 napon belül fizessen meg 45 189 forintot. Az ítélet jogerős.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában