vádemelés

2020.05.21. 08:28

A játékvezetőre támadtak a kispályás labdarúgók

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik az Öregfiúk Bajnoksága keretében megrendezett kispályás labdarúgó mérkőzésen egy szabadrúgás megítélése miatt bántalmazták a bírót – tájékoztatta portálunkat dr. Szalóki Zoltán, megyei főügyész.

Heol

Dr. Szalóki Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a vádirati tényállás szerint 2019. szeptember 4-én, a gyöngyösi főiskola műfüves pályáján megrendezett labdarúgó mérkőzés 47. percében a játékvezető a vendégcsapat javára szabadrúgást ítélt, amely döntést igazságtalannak érezve, az egyik játékos a kelleténél indulatosabban reklamált és szidalmazta őt.

Amikor ezért a játékos sárga lapot kapott, a csapattársa, a másodrendű vádlott, a labdával másfél méterről szándékosan hátba rúgta a bírót, aki emiatt a sportszerűtlen és erőszakos magatartást tanúsító játékosnak piros lapot mutatott fel, és kiállította – részletezte az esetet a főügyész.

Hozzátette: ebben a felfokozott helyzetben a korábban sárga lapot kapó elsőrendű vádlott nekirontott a neki ekkor háttal álló játékvezetőnek, a nyakánál fogva megragadta, meglökte, majd meg is ütötte őt. A bíró ezután ezt a játékost is kiállította, majd lefújta a mérkőzést.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a két férfival szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben az egyik vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, míg a másikkal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon – tudtuk meg dr. Szalóki Zoltántól.

Ajánlókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában