Katasztrófavédelem

2020.05.05. 19:08

Elismerték a Heves megyei tűzoltók munkáját Szent Flórián napján

Összesen tizenkét tűzoltó részesült valamilyen elismerésben a tűzoltók védőszentjének napján.

Heol

Forrás: HMKI

Fotó: Szoke Peter

- Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját. Heves megyében három tűzoltó Bátorság Érdemjel elismerésben részesült, két kollégánk ünnepelte kerek évfordulós születésnapját, két tiszt került kinevezésre, kiemelkedő munkájukért pedig ketten kerültek soron kívül előléptetésre, továbbá három tűzoltó jutalomban részesült – olvasható a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (HMKI) honlapján.

A hagyományos állománygyűlés ugyan elmarad a járványveszély miatt, azonban a kitüntetetteknek így is eljuttatják az elismeréseket.

A HMKI tájékoztatója szerint Pintér Sándor belügyminiszter díszparancsban méltatta a tűzoltókat és ismerte el munkájukat.

Bátorságért Érdemjel elismerésben részesült Lukács Béla tűzoltó zászlós, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője és Zsoltész Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, valamint Galuska Balázs tűzoltó törzsőrmester, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

Kinevezésekre is sor került Szent Flórián napja alkalmából: tűzoltó őrnaggyá nevezték ki Pócsikné Sebők Zitát, a HMKI Költségvetési Osztályának vezetőjét, tűzoltó főhadnaggyá Dr. Andráskó Katalint, a megyei igazgatóság jogtanácsosát, őrnaggyá Rónai Zoltán tűzoltó századost, a HMKI Megyei Főügyeleti Osztályának kiemelt főelőadóját és századossá léptették elő Bobák Péter tűzoltó főhadnagyot, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályának kiemelt főelőadóját.

Pénzjutalomban részesült Sas Ádám tűzoltó százados, a HMKI Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály kiemelt főelőadója, Fazekas Gábor tűzoltó törzsőrmestert, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, továbbá Kovács Norbert tűzoltó őrmester, a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója.

A belügyminiszter 50. születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Plachi Péter tűzoltó ezredesnek, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója ajándéktárgy elismerésben részesítette 50. születésnapja alkalmából Szalay Sándor tűzoltó alezredest, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műszaki Osztályának osztályvezetőjét – áll a tájékoztatóban.

Ajánlókép: Bátorságért érdemjel / Fotó: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában