Összesítő

2020.05.22. 08:48

Ittasan ült biciklire, baleset lett a vége – rendőrségi intézkedések csütörtökön

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Heol

Fotó: police.hu

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy anyagi kárral járó és egy személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint, megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Soltész Bálint a személyi sérülés kapcsán kifejtette: egy sarudi férfi május 21-én délután Mezőtárkány egyik kereszteződésében nem adta meg az elsőbbséget egy arra közlekedő kisteherautónak és így összeütköztek. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott a kerékpárosnál, akit sérülései miatt a mentőszolgálat kórházba szállított.

A tájékoztatás szerint a rendőrök további két ittas és egy eltiltás hatálya alatt álló sofőrrel szemben intézkedtek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

Ajánlókép: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában