gyász

2020.06.22. 20:00

Tarnamérai csecsemőgyilkosság: a helyiek elítélik az anya tettét

Körülbelül nyolcvanan vettek részt az Önkéntes Segélyegyesület Tarnazsadányért elnevezésű civil szervezet által rendezett megemlékezésen és felvonuláson.

Sz. K.

Demonstráció is volt egyúttal az elhagyott újszülöttre való megemlékezés

Forrás: Agria Tv

Fotó: Ládi László

Mint azt korábban megírtuk: egy csecsemőholttestet találtak június 18-án délután Tarnaméra közelében. Ahogyan azt korábban lapunkban már megírtuk, erről a rendőrség adott tájékoztatást. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság azonnal megkezdte az eset kivizsgálását.

A nyomozás során arra derült fény, hogy az élettelen kis testet az anyja rejtette egy bokor alá. A bűnüldözők egy, a helyszíntől nem messze lakó nőt vittek el kihallgatásra, valamint nőgyógyászati vizsgálatra. A többgyermekes asszony a helybeliek szerint már az elmúlt esztendő elején is terhes volt, de kisbabát akkor sem láttak nála. Jelenleg azt is vizsgálják, hogy valóban szült-e akkor, és ha igen, akkor mi történt azzal a gyermekével.

Koczka Ferenc, Tarnazsadány polgármestere a Heol kérdésére hétfőn elmondta, hogy egy 35 éves, halmajugrai állandó lakcímmel rendelkező, egyébként nagyfügedi származású nőről van szó.

– A kicsapongó életet élő, prostituáltként dolgozó anyának már több gyermeke is van. Egy tizenéves fia és egy körülbelül kilenc-, illetve egy hároméves lánya van, őket a nagymama neveli – tudatta a község első embere, hozzátéve, hogy az eset következtében mécsesekkel és felvonulással emlékeztek az újszülöttre Tarnamérán vasárnap.

A község irányítója arról is beszélt a Heolnak, hogy a hétvégi délutáni megemlékezést az Önkéntes Segélyegyesület Tarnazsadányért elnevezésű civil szervezet rendezte meg.

Demonstráció is volt egyúttal az elhagyott újszülöttre való megemlékezés
Fotó: Ládi László / Agria Tv

– Körülbelül nyolcvanan vettek részt a demonstráción, köztük az egyesület tagjai is, a helyszínt pedig a rendőrség biztosította. Az eseményen a magyar és a roma Himnusz is felcsendült, illetve vers hangzott el és beszédet is mondtak a jelenlévők, továbbá a csecsemő emlékére gyertyát gyújtottak – számolt be róla a Tarnazsadány első embere. Hangsúlyozta, hogy a megemlékezés előtti napon a képviselőtársaival együtt tették tiszteletüket és gyújtottak mécsest a helyszínen. Koczka Ferenc megjegyezte, a községben mindenki elítéli az anya tettét, hiszen megbocsáthatatlannak tartják azt, és bíznak benne, hogy előbb-utóbb megkapja a méltó büntetését.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított az asszony ellen. Az Agria Tv információja szerint egy cserépdarabbal vágta el a köldökzsinórt, majd a bokorba rejtette újszülött kisfiát a középkorú nő. A babára két nappal később bukkantak rá, akkor azonban már nem volt életben. A rendőröket a vérnyomok vezették el a kicsit megszülő nőhöz.

A többgyermekes asszonyt vasárnap letartóztatta a bíróság. Úgy ítélte meg, hogy a cselekmény kiemelt tárgyi súlyára, az elkövetés körülményeire, a gyanúsított lakhatási körülményeire és az akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásának lehetőségére figyelemmel is indokolt a a legszigorúbb kényszerintézkedés, amelynek időtartama egy hónap. A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában