közlekedés

2020.07.13. 13:15

Gyorshajtókkal veszi fel a harcot a Közút – Videók

„Nem véletlen” elnevezéssel indít új közlekedésbiztonsági kampányt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Heol

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. új kampányt indít „Nem véletlen” névvel, amivel a sebességkorlátozás betartásának fontosságára hívják fel a figyelmet. Ennek oka, hogy a sofőrök sokszor átlépik a megengedett sebességhatárt, ami könnyen balesethez vezethet.

Mint közleményükben írják: sok esetben egy apró figyelmetlenségből is származhat katasztrófa. Ezért kiemelten fontos, hogy mindenki igazodjon az adott útszakaszokon megengedett értékekhez. A balesetek veszélyének azonban nem csak az utakon közlekedők vannak kitéve, hanem az utak karbantartásáért felelős szakemberek is, akiknek most a nyári időszakban az útfelújítások mellett a növényzet gondozásáról is gondoskodniuk kell.

Azt, hogy ez a jelenség valós, a társaság két videofelvétellel is bizonyítani tudja: az első videón azt láthatjuk, hogy az M0-ás autóúton közlekedő jármű minden jelzést és sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva belerohan egy, a munkálatokat végző dolgozók védelmére szolgáló ütközési energia elnyelő modullal felszerelt teherautóba.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YnSSTLXi9Lc&feature=emb_title

A másik videofelvételen pedig egy a 8-as főúton bekövetkezett balesetet látható. Ott az ajkai mérnökség dolgozói kaszálási munkálatokat végeztek, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j9ws-sJIQ9A&feature=emb_title

A fenti esetek szerencsés kimenettel zárultak, ugyanis az anyagi károkon kívül nem követelt emberéleteket a baleset. A fix mellett ideiglenesen fennálló korlátozások is előfordulhatnak, melyekről a www.utinform.hu-n lehet tájékozódni.

A Nem véletlen kampánnyal kapcsolatos anyagokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram oldalán lehet megtalálni. Emellett érdemes szánni néhány percet megtekinteni a társaság hivatalos YouTube csatornáját is, ahol bőven találhatunk oktató, tájékoztató jellegű videókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában