egészségügy

2020.07.02. 15:11

Semmelweis-nap alkalmából mondtak köszönetet a Heves megyei katasztrófavédelem dolgozóinak

Kormosné Kovács Eleonóra és Dr. Nagy Kálmán három megye katasztrófavédelmi dolgozóinak egészségügyi ellátását végzi az év 365 napján, továbbá rengeteget tesznek az állomány egészségtudatosságának kialakításáért.

Heol

Dr. Nagy Kálmán és dr. Kormosné Kovács Eleonóra

Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Dr. Nagy Kálmán 2017. szeptember 1-i hatállyal került kinevezésre a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába, közalkalmazottként, osztályvezetői beosztásba – írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tanulmányit a Szentpétervári Állami Orvostudományi Egyetemen állami ösztöndíjasként kezdte, orvosi diplomáját 1998-ban szerezte meg, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 2012-ben háziorvosi szakvizsgát, majd 2019-ben sikeres rendészeti alapvizsgát tett.

Egerben és Pétervásárán közel egy évtizeden át háziorvosként praktizált. Dr. Nagy Kálmán a Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ osztályvezető orvosaként három megye egészségügyi ellátását szervezi. 2020-ban a katasztrófavédelem állományában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy 50. életévének betöltése alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott számára.

Dr. Nagy Kálmán és Kormosné Kovács Eleonóra Fotó: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Kormosné Kovács Eleonóra 2016. november 1-én került a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába, asszisztens beosztásba. Tanulmányait az Egri Egészségügyi Szakközépiskolában végezte, ahol OKJ ápolónői képesítést szerzett. 1989-től dolgozik az egészségügyben, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben ápolónőként, a III. Belgyógyászati Osztályon részlegvezetőként, majd a Mikófalvai Önkormányzati Háziorvosi Szolgálatnál körzeti ápolónőként dolgozott.

A megyei katasztrófavédelem ezúton is hálásan köszöni lelkiismeretes munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában