bűnügy

2021.04.06. 10:41

Botrány: hasba rúgta a mentőst egy részeg mátraderecskei férfi

A 30 éves elkövetővel szemben az Egri Járási Ügyészség vádat emelt.

HEOL

Az egészségügyi dolgozók a Büntető Törvénykönyv értelmében közfeladatot ellátó személyek. A munkájuk során a sérelmükre elkövetett erőszakos cselekményeket a törvény szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Járványhelyzetben fokozott az ilyen bűncselekmények társadalomra veszélyessége.

Dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő tájékoztatása szerint az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves mátraderecskei férfival szemben, aki 2020. október 6-án az esti órákra csúnyán lerészegedett, ezért ismerősei telefonon mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentősök rövid keresés után az utcán találták meg az ittas, több sebből vérző embert, akit egy dohánybolt előtt megpróbáltak elsődlegesen ellátni. A vádlott azonban nem hagyta ezt, kiabálni kezdett a sértettel, majd kiugrott a mentőautóból és megpróbált eltámolyogni a helyszínről, miközben hasba rúgta az őt visszatartani igyekvő mentőápolót.

Az Egri Járási Ügyészség egy másik vádirata szerint egy 21 éves nő 2020. november 10-én délután egy Egerrel szomszédos községben bántalmazott egy asszisztenst a gyógyszertárban. A vádlott előzőleg sorban állt az épület előtt, de már ekkor összeszólalkozott egy, a patikából távozó hölggyel, akin sértő kifejezésekkel kérte számon, hogy miért volt bent olyan hosszú ideig. Amikor a nő ezután bement a gyógyszertárba a sértett figyelmeztette őt, hogy sorban állás közben is illik megadni a tiszteletet másoknak. A vádlott erre őrjöngve kirohant az utcára, ott egy darabig nyilvánosan fenyegetőzött, majd röviddel később – az anyja kíséretében – berontott az épületbe, ahol a pult mögé lépett és két alkalommal tenyérrel megütötte azt az egészségügyi dolgozót, aki korábban jóindulatúan rászólt.

A járási ügyészség mindkét ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetőket. A velük szemben benyújtott vádiratokban a vádhatóság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint a vádlottak pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában