bűnügyek

2021.04.03. 11:30

Kis híján orvost ölt, körözik az egri késelőt

Az elkövető nem reagál a bírósági idézésekre, ezért adott ki ellene elfogatóparancsot a Fővárosi Törvényszék.

Heol

Szerkesztőségünk a minap lett figyelmes a Police.hu egyik felhívására, miszerint az Fővárosi Törvényszék elfogatóparancs alapján körözést rendelt el egy egri születésű 47 éves férfi, Baráth Gábor ellen, aki a rendőrségi kiáltvány szerint emberölési kísérletet követett el.

Az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Törvényszéknél érdeklődtünk. Dr. Szabó József Tamás sajtószóvivő kérdésünkre elárulta, a fent említett elfogatóparancsot azért adták ki, mert az elkövető nem reagál a bírósági idézésekre, jelenlegi tartózkodási helye pedig ismeretlen.

Baráth Gábor ellen adtak ki elfogatóparancsot
Fotó: Police.hu

Mint a sajtószóvivőtől megtudtuk, Baráth Gábor még 2019-ben Budapest egyik hajléktalanszállóján keveredett szóváltásba egy ott dolgozó orvossal. A sértett – aki szintén a szállón tartózkodott – a vita hallatán közbelépett és viselkedése miatt kérdőre vonta a körözött férfit.

Ezt követően dulakodni kezdtek, majd Baráth Gábor előkapott egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, amellyel a sértettet hét alkalommal megszúrta az arcán és fejének több pontján, még a nyakán is.

A sértett a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban reálisan fennállt életveszélyes, vagy akár halálos eredménnyel járó sérülés lehetősége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában