katasztrófavédelem

2021.08.09. 12:34

20 alkalommal vonultak a vihar miatt Heves megye tűzoltói

Heves megye tűzoltói 23 műszaki mentést hajtottak végre és 4 tűzesetnél oltottak a hétvégén hétfő reggelig.

Heol

Szombat este Zaránk Rákóczi útján telefonoszlopnak ütközött egy személyautó – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írják: az oszlop rádőlt az autóra, szerencsére a vezetője nem sérült meg. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit, majd az oszlopot eltávolították a járműről. Késő este Gyöngyösoroszi Petőfi Sándor útján a tűzhelyen felejtett étel miatt egy lakóházat füst telített el. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók a tűzhelyről eltávolították az égő ételt, majd átszellőztették az épületet. Az eset során senki sem sérült meg.

Vasárnap két kis kiterjedésű száraz növényzet tüzét oltották el az egri, füzesabonyi hivatásos és a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók. Délután a hatvani hivatásos tűzoltók két balesethez vonultak, áramtalanították a járműveket, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóépületben Kiskörén, a Széchenyi István úton, vasárnap kora este. A helyszínre a hevesi hivatásos és a tiszanánai önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy gázpalackot eltávolítottak az épületből, majd egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy embert kihoztak az épületből és átadták őt a mentőknek.

Mint megtudtuk: a vasárnap éjszakai viharos időjárás miatt hétfő reggelig Heves megye tűzoltói húsz alkalommal vonultak. Az erős szél jellemzően fákat döntött az útra és távközlési vezetékekre, egy esetben telefonoszlop dőlt egy ház kerítésére, Karácsondon pedig egy ingatlan tetőszerkezetét bontotta meg a szél. A hatvani, gyöngyösi, egri, füzesabonyi hivatásos, a jászárokszállási önkormányzati és a horti önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal avatkoztak be és távolították el a fákat az utakról, vezetékekről. A káresetek során senki nem sérült meg.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shuterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában