Bűnügyek

2021.11.16. 17:30

Késsel támadt riválisára a füzesabonyi férfi, aki nemrég szabadult a börtönből

Bíróság elé állította a Füzesabonyi Járási Ügyészség azt a 39 éves férfit, akit november 8-án bűncselekmény elkövetése során értek tetten a rendőrök Füzesabonyban.

Heol

A gyanúsított büntetett előéletű, őt a bíróság legutóbb rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt összbüntetésül 7 év 5 hónap fegyházbüntetésre ítélte, melyből idén január 2-án szabadult – számolt be a Heolnak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Közlése szerint, jó egy hete a férfi a késő délutáni órákban erősen ittas állapotban jelent meg annál a füzesabonyi háznál, ahol korábban a barátnője tartózkodott, és ott a bejárati ajtót előbb rugdosva, majd beszakítva követelte, hogy engedjék be, mert beszélni akar a nővel.

A súlyosabb konfliktust csak a háziak által a helyszínre hívott rendőrök hárították el, felszólítva az elkövetőt, hogy menjen haza. A gyanúsított ezt megtette ugyan, de otthon egy 13 centiméter pengehosszúságú konyhakést vett magához, amivel kiment az utcára, ugyanis látta, hogy a riválisának gondolt szomszédja éppen vízért indul a közkútra.

A terhelt az úton rátámadt a sértettre, de nem tudta megszúrni, mert az elfutott. A még mindig a közelben tartózkodó rendőrök azonban odasiettek a tetthelyre és elfogták az elkövetőt.

A férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség úgy döntött, hogy soron kívül bíróság elé állítja a gyanúsítottat, akit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolt.

A bíróság a vádlottat – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 2 év 3 hónap fegyházra ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott fellebbezett. Mivel a férfi esetében tartani lehet a bűnismétléstől, ezért őt a bíróság a jogerőre emelkedés időpontjáig letartóztatta.

Ezek is érdekelhetik