havazás

2021.12.01. 10:25

Lenyűgöző fotókon a fehérbe öltözött Mátra

Meseszép felvételeket hoztunk olvasóinknak a havazás utáni Kékestetőről és Mátraházáról.

Heol

Ahogy arról korábban beszámoltunk, intenzív havazás köszönt be kedden este a Mátrába, fehérbe öltöztetve ezzel az ország legmagasabb pontját. A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Kékestető 1014m – Az ország csúcsa közösségi oldal arról számolt be, hogy eddig 4 centiméter hó hullott a Mátra csúcsain. Kékestetőn mínusz 3 Celsius-fok van. Csütörtökön és a hétvégén újabb havazás várható.

Fotóriporter kollégán lenyűgöző fotókon örökítette meg a fehérbe öltözött Kékestetőt és Mátraházát.

A köpönyeg.hu legfrissebb előrejelzése szerint szerdán reggel még szórványosan, délután már csak északkeleten, keleten lehet eső, zápor. Délnyugat felől eleinte szakadozik, majd déltől ismét megnövekszik a felhőzet. A délnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. Erős melegfronti hatás érvényesül. 6 és 12 fok közötti enyhe időnk lesz.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső, melyet a Bakonyban, majd este a Mecsekben is havas eső, hó válthat fel. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. Plusz 7 fok körül alakul a hőmérséklet dél körül, majd csökken a hőmérséklet.

Pénteken északnyugat felől csökken a felhőzet, a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, de csak futó hózápor fordulhat elő. Délutánig erős lesz az ÉNy-i szél. 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Szombaton délnyugat felől meg-megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől lehet: a hegyekben havas eső, hó, máshol gyenge eső valószínű. Reggel országos fagy lesz mínusz 10, mínusz 2 fok közötti értékekkel, délután is csak 3, 4 fok várható.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás, és elszórtan fordulhat elő kisebb eső, szitálás, a hegyekben akár havas eső. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk. Plusz 3 fok körül várható a csúcsérték.

Ezek is érdekelhetik