Speedmarathon

2022.03.24. 10:18

Egy napra ellepik a rendőrök a Heves megyei utakat

Huszonnégy órás sebességellenőrzést tartanak.

Sz. M. L.

Többfelé is mérnek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Roadpol kezdeményezéséhez csatlakozva március 24-én reggel hat órától március 25-én reggelig huszonnégy órás sebesség ellenőrzést hajt végre a rendőrség Heves Megyében is – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök délelőtt a Vécseyvölgy úton zajló sebességmérés során. Az akció helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve jelöltük ki a helyszíneket és időpontokat. Az egyik ilyen helyszín a mostani, de Mátrafüreden is mérnek a kollégák, az összes eszközünk használatban van. Ez egy nyilvános esemény, a helyszínek megismerhetőek a sofőrök számára, a cél egyértelműen a prevenció. Három évvel ezelőtt ugyanebben az akcióban az autósok kilencvenöt százaléka betartotta a sebességhatárokat – tette hozzá.

Fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök
Forrás: Huszar Mark / Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 Elmondta azt is, a leggyakoribb kihágás továbbra is a sebességtúllépés az utakon, nincs olyan mérés, hogy ne lenne szabálytalankodó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában