Polgárőrség

2022.04.04. 10:27

Kilenc új tagja lett a gyöngyösi polgárőrségnek

A gyöngyösiek a mátrafüredi és atkári polgárőrökkel együtt dolgoznak a határvédelemben, és az ukrajnai menekülteknek is segítenek.

Sz. I.

Az új elnökség tagjai. Az elmúlt évben komoly generációváltás történt az egyesültben

Forrás: HMH

Kilenc új tag jelentkezését fogadták el azon a közeli napokban lezajlott közgyűlésen, amelyen a Gyöngyösi Polgárőrség elmúlt évben végzett tevékenységét értékelték a résztvevők. 
Mint a Harkó Ottó, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség Gyöngyös területi alelnöke által vezetett eseményen elhangzott, komoly feladatokkal és gondokkal teli időszakot tudhatnak maguk mögött a közösség tagjai. Nagy veszteség érte őket az alapító elnök, Huszár András halálával. Ezentúl mind szervezetileg, mind gazdaságilag talpra kellett állniuk, miközben eleget kellett tenniük a pandémiás helyzet miatt rájuk háruló feladatoknak. 
Mindezekről Medve Orsolya, az önkéntes bűnmegelőző egyesület elnöke adott számot. Mint elmondta, a közösség 34 regisztrált tagja közül harmincegyen tették le az alapvizsgát, huszonöten rendelkeznek polgárőr-igazolvánnyal. Tavaly egy középiskolás fiatal töltötte náluk a 40 órás közösségi szolgálatát, s ugyancsak említésre méltó, hogy ezúttal kilenc új tag kérte felvételét a szervezetbe. Őket a megfelelő képzés után minél hamarabb be kívánják vonni a folyamatos járőr­szolgálatba. 
Az egyesület tevékenységét illetően elhangzott, hogy az aktív tagok 3026 órát töltöttek közterületi szolgálatban, a rendőrséggel közösen pedig 1200 órában járőröztek. Az önálló szolgálatot általában ketten-ketten látták el, a város rendezvényein azonban 10–14 tagú csapat segítette a gondmentes lebonyolítást. Az elmúlt évben a Mátrafüredi Új Polgárőr Egyesülettel kötöttek együttműködési megállapodást. Terveik között szerepel, hogy hasonló kapcsolatot alakítanak ki az Atkári Polgárőrséggel is, melynek tagjai közül – a kettős tagságot vállalva – többen kérték felvételüket a Gyöngyösi Polgárőrségbe. Az említett két egyesülettel összefogva kívánnak részt vállalni a határvédelmi feladatok ellátásában, illetve az ukrán menekültek támogatásában. A részletes beszámoló elfogadása után került sor az eseményen az új vezetőség megválasztására. A szavazással az elnök Medve Orsolya lett, az alelnöki teendők ellátásával Torma Krisztiánt és Gálovits Józsefet bízták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában