Vizsgálat

2022.07.22. 16:23

Hatósági eljárás indult a Tarna-ügyben

A vízügyi hatóság ellenőrzést tartott csütörtökön a Tarnán.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Pixa Bay

Mint ahogy arról már beszámoltunk, olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy egy szakaszon kiszáradt a Tarna, aminek vélhetően egy engedélyezett vagy engedély nélküli vízkivételezés volt az oka. Ezzel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál érdeklődtünk, ugyanis a borsodi katasztrófavédelem a területileg illetékes vízügyi hatóság. Megkérdeztük, hogy az említett helyszínen rendelkezett-e valaki vízvételezési engedéllyel öntözés céljából. Arról is érdeklődtünk, hogy a jelenlegi aszályos időszakban szabályos-e ily módon locsolni, illetve amennyiben igen, akkor az a személy létesíthette-e a gátat, és ez ütközik-e valamilyen szabályozásba. Szűkszavú válaszukból mindössze az derült ki, hogy hatósági eljárás van folyamatban.

–  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatósággal és további társhatósággal július 21-én helyszíni ellenőrzést tartottak a Tarna-patak vízkivétellel érintett szakaszán. A közigazgatási hatósági eljárás jelenleg is folyamatban van – közölte portálunkkal Rinyu Zsuzsanna tűzoltó százados, helyettes szóvivő.

Címkék#Tarna mente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában