Bűnügy

2022.08.29. 16:14

További öt fiatal- és egy felnőttkorú gyanúsítottat tartóztattak le a csoportos rablás ügyében

A szombati két letartóztatottal együtt már nyolc személy ellen rendelték el a legszigorúbb kényszerintézkedést.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Immár nyolc gyanúsított áll kényszerintézkedés hatálya alatt, miután az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte további öt fiatal- és egy felnőttkorú ember letartóztatását. A fogvatartás végrehajtási helye a fiatalkorú gyanúsítottak esetében javítóintézet. Minderről Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton két személyt már letartóztatott a bíróság ugyanebben az ügyben.

A gyanú szerint augusztus 11-én éjjel egy társaság több személyt bántalmazott egy parkban, majd a megtámadott sértettek értékeit elvették.

A nyomozási bíró által meghozott végzés szerint a gyanúsítottak személyi körülményeire tekintettel alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, továbbá a letartóztatás elrendelése nélkül annak a reális veszélye is fennáll, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság azt is megállapította, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak még fel nem kutatott tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítenének vagy elrejtenének, ezzel a bizonyítást veszélyeztetnék, így ez a letartóztatás harmadik különös indoka.

A végzés egyetlen gyanúsított vonatkozásában sem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, azonban mind a gyanúsítottak, mind pedig a védőik és törvényes képviselőik is fellebbezést jelentettek be. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában