Tragédia

2022.09.21. 11:30

Még bevitte a feleségét a munkahelyére, majd a mélybe vetette magát a hatvani hídról

Az elhunyt férfi özvegye elmondta, hogy mi vezethetett a szörnyű tragédiához.

HEOL

A hatvani Meszlényi-híd

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ahogy beszámoltunk róla, a múlt héten pénteken a mélybe vetette magát a hatvani Meszlényi hídról egy férfi, aki nem élte túl a zuhanást. 

Mint a borsonline.hu megírta, a férfi nem látott más kiutat. Özvegye megrendülten nyilatkozott. Nem tudja, most mi is lesz.

Alighanem adósságai miatt döntött úgy a 69 éves Imre, hogy leveti magát a hatvani Meszlényi hídról. Tettére semmi előjel nem utalt: reggel még bevitte a feleségét a munkába, egy óra múlva már a rendőrök hívták az asszonyt a tragikus hírrel. Az 53 éves özvegy elárulta: két évtizeddel ezelőtt vettek fel 3,5 millió forint hitelt, és noha 1,5 milliót egyben törlesztettek, emellett havonta fizettek a banknak, mára tízmilliós tartozást halmoztak fel, így jött a behajtó, és elárverezték az otthonukat – jóval áron alul, mindössze nyolcmillió forintért.

– Két hónapja kaptuk az első levelet az árverésről, s a férjem borzasztóan nehezen viselte, hogy elveszik az otthonunkat. Hiába van egy másik házunk kétszáz kilométerre, az ehhez képest egy romhalmaz, hiszen még az áram sincs bekötve, a fürdőszoba sincs kialakítva. És különben is, ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk. Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább. A forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számom, hogy a rendőrök értesíthessenek – fogalmazott a megtört nő.

– Reggel hatkor még elvitt kocsival a munkahelyemre, utoljára azt mondta, jön is értem este, de egy órával később már a rendőrök hívtak fel azzal, hogy a férjem öngyilkosságot követett el. Szomorúak voltunk és csalódottak is mindketten mostanában, hogy elveszik a házunkat, de ezen kívül nem vettem észre rajta semmi szokatlant.

Hozzátette: hiába vesztették el a házukat, ő még mindig lehetetlen anyagi helyzetben van, ráadásul azt sem tudja, a néhai férjét miből temetteti el, a végrehajtó ugyanis az erre kölcsönkapott összeget is levonta a fia számlájáról. Annyi bizonyos: az ingatlant hamarosan el kell hagynia. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában