Büntetőper

2022.10.20. 14:00

A szőlőkaró kéznél volt a hegyen, azzal ütött a Heves megyei vádlott

Egy szőlőhegyen telekszomszédok között tört ki az a balhé – több, mint két évvel ezelőtt – aminek következtében a két sértett egyike életveszélyes sérüléseket szenvedett.

S. S.

Hétfőn, október 17-én tartottak tárgyalást az Egri Törvényszéken abban az ügyben, amelyben Sz. I-t életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Heves Megyei Főügyészség. A folyamatban lévő büntetőeljárásban – újabb szakértői bizonyítás elvégzése érdekében – az elsőfokú bíróság elnapolta a tárgyalást – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea Bírótól, a törvényszék sajtószóvivőjétől.

Ami pedig a büntetőeljáráshoz vezető cselekményt illeti: a vádirat szerint Sz. I. 2020. április 4-én egy hegyen lévő hétvégi házában tartózkodott családtagjai, ismerősei társaságában. A napot pihenéssel, főzéssel töltötték. Ebben az időben a két telekkel arrébb lévő ingatlanon az egymással élettársi kapcsolatban lévő sértettek is kinn voltak, s a családtagjaikkal bográcsoztak. Délután öt óra körül az egyik sértett a családtagjait – élettársa kivételével – hazafuvarozta, majd körülbelül fél óra múlva – a vádlott telke előtt elhajtva – visszatért a helyszínre.

Ebből a visszatérésből keletkezett közvetlenül a baj. A vádhatósági dokumentum szerint ugyanis amiatt, hogy az elhaladó jármű által felvert por a terhelt társaságának az ételeire szállt, a vádlott indulatos állapotban – a lánccal rögzített kaput berúgva – bement a két sértett ingatlanára. Itt előbb ököllel nagy erővel, majd egy, a helyszínen felvett, közel két méter hosszú fakaróval közepes erővel a férfit ütötte fejen. Az ütéstől a sértett a fejével a földnek ütődve elesett, rövid időre eszméletlen állapotba került. 

Ezzel azonban nem érte be a vádlott, mert a leütött ember élettársát is bántalmazta. Őt kétszer fellökte. A nő a lökés következtében mindkét alkalommal a szőlőtőkék közé esett. A terhelt pedig, mint aki jól végezte dolgát, távozott a helyszínről. A vádirat szerint a bántalmazás és esés következtében a leütött férfi 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A másik megtámadottnak a kétszeri fellökés miatt 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában