Durva támadás

2022.11.26. 07:42

Mozgásában korlátozott embert akartak kirabolni Poroszlón, a fiatalkorú vádlott elbénázta

Csoportosan, bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség a fiatalkorú I. Zs. és társai ellen. A bíróság csütörtökre tűzött, ki tárgyalást, de az idézett tanú nem jelent meg.

S. S.

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője azt közölte, hogy az idézett tanú távolmaradása miatt a büntetőpert tárgyaló Füzesabonyi Járásbíróság január 10-re tűzte az újabb tárgyalást.

A bűncselekményt a fiatal vádlottak egyébként Poroszlón, több mint két éve – 2020. július 21-én – követték el a vádirat szerint. A vádbeli estén a három terhelt előzetesen megbeszélte, hogy a velük a korábban szóba elegyedő, látszólag ittas állapotban lévő – ismert betegségéből kifolyólag mozgásában korlátozott, és emiatt sántítva, dülöngélve közlekedő – sértettet követik, hogy tőle pénzt szerezzenek.

Mindhárman követték az ittas sértettet, amikor a történet durvább fordulatot vett: a fiatalkorú elsőrendű vádlott minden előzetes szóváltás nélkül kézzel tarkón vágta a fogyatékos férfit. Az ütésre a sértett megfordult, két-három alkalommal ököllel arcon vágta őt a fiatalkorú I. Zs. Bár a két másik vádlott tevőlegesen nem avatkozott be a verésbe, mindvégig társuk mellett álltak, így jelenlétükkel szándékerősítően hatottak az elsőrendű terhelt cselekményére.

A rablás azért maradhatott "csak" kísérlet, mert miután a fiatalkorú megragadta a megtámadott vállára oldalt felakasztott hátizsákját – benne készpénzzel, mobiltelefonnal, törölközővel és övtáskával – és rángatni kezdte a sértettnek sikerült azt a táska másik pántjánálfogva támadója kezéből kitépnie, s a helyszínről az értékeivel együtt elszaladnia. Pedig előtte volt nagy ráncigálás, mi több a vádlott több alkalommal erélyesen rá is ordított, hogy „add ide a táskád”.

A vádlottaknak azonban nem csak a rablásmiatt kell felelnie a bíróság előtt, mert a bántalmazás következtében a megtámadott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, a tényleges gyógytartam 2-3 hónap volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában