Összesítő

2022.12.16. 10:52

Nőt és gyermekét is elgázolta a figyelmetlen autós Pétervásárán

Az elmúlt napon ismét több gyalogos sérült meg.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Google

Fotó: Oláh Nikolett

December 15-én délután Pétervásárán, a Kossuth Lajos úton egy autóval közlekedő férfi az egyik kanyarban megcsúszott, kerítésnek ütközött, majd elsodort a járdán egy nőt és a gyermekét, akik orvosi ellátást igénylő sérüléseket szenvedtek. Rajtuk kívül, a járműben utazó gyermek szintén megsérült.

Egerben, a Barkóczy úton szintén aznap délután a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen két nőt sodort el egy személygépkocsi. A baleset következtében az egyik gyalogos megsérült. Mindkét eset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Tanácsok a rendőrségtől. A téli időszakban jellemző korlátozott látási viszonyok között számítani kell az úttesten közlekedő kerékpárosokra, illetve gyalogosokra! Ilyenkor még nagyobb szerepe van a fokozott óvatosságnak és körültekintésnek! Fontos, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket ennek szellemében, a látási -és útviszonyokhoz alkalmazkodva közelítsük meg járművezetőként! A hideg, nedves, jeges, havas aszfalton nagyobb a megcsúszás veszélye, amelyre ha nem figyelünk, és nem készülünk fel rá kellően, könnyen balesethez vezethet. Mérsékelni kell a járművek sebességét, ugyanis így bármilyen hirtelen fellépő közlekedési probléma biztonságosabban korrigálható!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában