Lebuktak

2023.01.19. 11:34

Gyanús mozdulatok a Tisza-tavi éjszakában: hőkamerával fogtak orvhorgászokat Poroszlónál

Súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

M. H.

A kifogott keszegek

Forrás: Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

A Tisza-tavi halőrök szerda éjszaka, a zord időjárási körülmények között, szolgálatteljesítés közben lettek figyelmesek egy gyanúsan közlekedő autóra Poroszlónál, a Kis-Tisza térségében – írja a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. A hőkamerás megfigyelés egyértelművé tette, hogy három ember a halak külső megakasztására készül. A felvételen látszik, hogy törekvésük sikerrel járt és több halat sikerült kifogni.

Az akció sikeressége érdekében a halőrök erősítést kértek a kollégáktól, akik rövid időn belül, észrevétlenül a helyszínre érkeztek. A jogsértő csoport összepakolt, majd a zsákmánnyal és az eszközeikkel elindultak autójuk felé. Itt négy hivatásos halőr várta őket. Ellenőrzés alá vonták a társaságot, akik húsz keszegfajú halat fogtak, amelyeken egyértelműen friss külsérelmi nyomok látszottak. A halőrök a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait értesítették, a jogsértőket pedig a rendőrség munkatársainak kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök előállították a kunmadarasi elkövetőket, akik súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában