Bűncselekmény

2023.01.31. 11:04

Savval öntötte le haragosa kocsiját egy férfi Felsőtárkányban

Nem csak az okozott kárt kell megtérítenie a tettesnek.

HEOL

Jelentős kár keletkezett az autóban

Forrás: Egri Járási Ügyészség

‒ Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt egy egri férfi ellen, aki tavaly nyáron Felsőtárkányban egy korábbi közlekedési konfliktusból eredő felháborodása okán haragosa kocsijának motorháztetejét egy éles eszközzel összecsikarta. A férfinak ennyi nem volt elég, másnap este a gépkocsi első- és hátsó szélvédőit, valamint az ajtók üvegeit rongálta meg, illetve a gépjárművet maró hatású folyadékkal öntötte le. Az okozott kár közel félmillió forint volt - közölte az ügyész, hozzátette, az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta azt is, hogy a vádlott fizessen kártérítést a jármű tulajdonosának.

Törvény 
A gépi meghajtású járműveket nemcsak használni, eltulajdonítani is lehet jogtalanul, hanem abban szándékosan kárt is lehet tenni. Ez adott érték felett ugyancsak bűncselekmény, mivel a Büntető Törvénykönyv értelmében aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, az a rongálás vétségét, vagy bűntettét követi el.

 

Egri Járási Ügyészség, rongálás, ügyészség
Forrás: Egri Járási Ügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában